Gauntlet

Gauntlet

Články

Arkádová herna v Červeném Újezdu zahájí v pátek 4. sezónu

Arkádovou videohernu Arcadehry.cz v Červenému Újezdu u Prahy, která v pátek 4. dubna zahajuje novou sezónu, z Games.cz dobře znáte. Konal se zde jeden ze čtenářských srazů, byli jsme tam mnohokrát na návštěvě a Martin o zajímavých kusech ze sbírky Honzy Orny psal v seriálu Arcade Olé. Kdo se chtěl na desítky arkádových pecek různého věku podívat a hlavně si je zahrát, už to zřejmě udělal. A ne jednou.

Nezávislý rozcestník – strach a hnus Robinsona Crusoe

Milí tuláci, dnešní Rozcestník vám ukáže cestu k místu, kde se budete bát. Odtamtud vás nasměruje do jednoho ustříleného kyberpunku, jenž má velmi blízko k sérii Quake/Unreal. Navštívíte však ještě dřívější minulost a podíváte se, jak se dá snoubit kouzlo Dooma / Duke Nukema s dvourozměrnými plošinovkami 80. let. A pak? Pak se probudíte na neznámém místě plném neskutečné fauny a flóry, a budete bojovat o holé přežití. (Dan Vávra by z onoho místa radost neměl.)

Arcade Olé! #3: Gauntlet

„Vidět tenhle automat a vědět, že ho můžete koupit, to je jako potkat femme fatale,“ poplácává Honza Orna pyšně obrovský kabinet s legendární hrou Gauntlet. Právě tu jsme zvolili do třetího pokračování seriálu Arcade Olé! a Honza přiznává, že k téhle hře má skutečně osobní vztah. „Gauntlet jsem hrál dlouho na osmibitech, pak na Amize a nikdy by mě nenapadlo, že ho budu mít někdy jako automat.“