Ghost of a Tale

Ghost of a Tale

Články

GamesPlay – hrajeme myší dobrodružství Ghost of a Tale

To, že je hlavním hrdinou hry myšák rozhodně neznamená, že jde o lehkou pohádku. Důkazem je skvělý titul Ghost of a Tale, který v recenzi vychválil Pavel Dobrovský a teď vám jeho krásy ukáže i v GamesPlayi. Nejde totiž jen o příběh jednoho myšího barda, ale o krásně vykreslený svět, v němž spolu soupeří myši s krysami.

Po pěti letech vývoje vychází myší akční RPG Ghost of a Tale

Pět let vývoje je dlouhá doba prakticky na jakoukoliv hru, tím spíš na něco na pohled tak přímočarého a obyčejného jako Ghost of a Tale. Jenže tohle myší dobrodružství tak trochu klame tělem, a navíc ho má na svědomí z drtivé většiny jen jeden jediný vývojář Seith. Ghost of a Tale, která začala svůj život před pěti lety na Indiegogo, je teď každopádně venku a za 25 eur může být vaše.

Konečně víme, kdy vyjde fantasticky vypadající stealthovka Ghost of a Tale a jak bude dlouhá

Vývoj počítačových her je nepředvídatelný byznys. To si takhle jednou řeknete, že vytvoříte nádhernou hru o myším minstrelovi plížícím se po pohádkovém hradě stráženém hordou krys. Tipujete, že by mohla vyjít snad už někdy během roku 2014. Jenže ejhle, uplývá měsíc za měsícem, rok za rokem, přijde předběžný přístup, ale plná verze Ghost of a Tale ne a ne dorazit! No, netrpělivému čekání snad už brzo bude konec. Hra prý bude v prosinci hotová, a když si k tomu připočtete testování a další přípravné práce, měla by dorazit na začátku března 2018.

GamesPlay: Hrajeme stealth akci Ghost of a Tale

Ghost of a Tale patří mezi nejoriginálnější tituly poslední doby, minimálně z hlediska vizuálního pojetí. Pavel už o hře mluvil ve Fight Clubu a tentokrát vám ji představí blíž, při hraní její early access verze. Připomeňme, že jde o stealth akci, v níž se zhostíte role myšího minstrela Tila, který musí přežít v hradu plném nepřátelských krys.

Fight Club #286 HD: Drinking Game

Do dalšího dílu našeho pravidelného podcastu Fight Club zasdla trojice Pavel Dobrovský, Adam Homola a Martin Bach, aby si popovídali o událostech uplynulého týdne. Největší novinkou je samozřejmě nepotvrzená informace o podobě nové konzole od Nintenda s kódovým označením NX. Může se koncept hybridního handheldu uchytit? Nejde ale o jediné téma, které nás zaujalo.

Bleskovky

  • 3. 1. 2023 - Ghost of a Tale 2 představuje první obrázek ze hry

  • 26. 11. 2018 - Myší dobrodružství Ghost of a Tale vyjde na PlayStation 4 a Xbox One v únoru příštího roku.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
80/100
Datum recenze:
27. března 2018
Recenze