Gigantic

Gigantic

Články

Po Paragonu končí i MOBA Gigantic, vývojáři zavřou servery na konci července

„Another one bites the dust,“ jak by řekla jedna legenda. Nedávno jsme tu měli oznámení o zavření Paragonu, teď končí další z řad MOBA her, Gigantic. Na tom pracovali a technicky vzato stále pracují vývojáři ze studia Motiga, kteří svému dítku vypnou servery na konci července.

Perfect World zavírá tvůrce Torchlight, ale série možná ještě není mrtvá

Pracovat pod vydavatelským gigantem Perfect World Entertainment asi nebude tak perfektní, jak by se z názvu mohlo zdát. Vydavatelství totiž během krátké doby oznámilo razantní omezení sesterského studia Motiga (Gigantic) a úplné zavření Runic Games (Torchlight, Hob). Co se týče her těchto studií, jejich příznivci nemusí zoufat, alespoň v případě Gigantic. A série Torchlight možná také není úplně mrtvá.

Akční MOBA Gigantic spustí otevřenou betu na začátku prosince

Chystaná MOBA Gigantic si už několika uzavřenými betatesty prošla, ale zanedlouho si ji budou moci vyzkoušet všichni hráči. Vývojáři totiž chystají spuštění otevřené bety na 8. prosinec, a to pro Xbox One (v rámci programu Xbox Game Preview) i pro Windows 10. Hra bude obsahovat cross play, takže půjde hrát na PC proti lidem na Xboxu a obráceně.

Vizuálně výraznou MOBA hru Gigantic zachránil nový vydavatel a vyjde ještě letos

O MOBA titulu Gigantic od studia Motiga Games jste mohli poprvé slyšet před dvěma lety a naposledy jsme o hře psali před rokem. Chvíli to vypadalo, že se vývoj zasekl a hra šla takříkajíc k ledu, ale Gigantic přežila. Původně nezávislý titul totiž vydá společnost Perfect World, která zafinancuje dokončení a ještě v průběhu letošního roku i vydání hry pro Xbox One a PC s Windows 1.

Indie okénko Microsoftu - od 30. let přes piráty až po slepou holčičku

Tisková konference Microsoftu na letošní E3 nebyla jen plná velkých tříáčkových her. Ke slovu se dostala také plejáda nezávislých, nebo obecně menších her a tady je potřeba uznat, že si Microsoft umí vybírat. Pestrost výběru rozhodně nechybí a můžeme tu najít jak menší hry od velkých studií, ambiciózní a relativně velké hry od malých studií, až po opravdu nezávislé projekty několika málo nadšenců.

Bleskovky

  • 1. 2. 2018 - Perfect World se rozhodl, že k 31. červenci ukončí akční MOBA titul Gigantic.

  • 7. 12. 2015 - Motiga odkldádá vydání MOBA titulu Gigantic na příští rok, což má za následek propuštění 16 zaměstnanců firmy.

  • 28. 8. 2015 - Nezávislá free-to-play MOBA střílečka Gigantic vstoupila do fáze uzavřené bety, přihlaste se.

  • 15. 6. 2015 - Týmová akční hra Gigantic bude zdarma dostupná pro Windows 10 a Xbox One. Beta poběží od srpna.

  • 5. 3. 2015 - Microsoft se spojil se společností Motiga a vydá MOBA střílečku Gigantic jak pro Xbox One, tak i Windows 10. Hra bude podporovat funkci cross-play mezi platformami.