Gothic 3: Forsaken Gods

Gothic 3: Forsaken Gods

Články

Piranha Bytes: Studio, které nepřekročilo vlastní stín

Snad do konce života mi zůstane v paměti bezpečně usazená moje první zkušenost s německým RPG Gothic. Hra byla tehdy přiložená na dvou CD u Levelu, vypadala na svou dobu dostatečně zajímavě, rozjel jsem ji na archivním domácím notebooku a bylo to RPG, což bylo pro mě v onom věku kolem dvanácti let naprosto zásadní. Co mě ovšem čekalo ve hře, bylo šokující, počínaje ovládáním a konče prvním krysokrtem, neschopností otevřít truhlu a prvním nešťastným pádem znamenajícím jistou smrt. Nevydržel jsem u Gothicu snad ani půl hodiny, jen abych se k němu vrátil po několika měsících a hře propadl na několik dalších let.

THQ Nordic se rozrůstá o německá RPG od studia Piranha Bytes, chystá se asi Elex 2

Už to začíná být ohrané, ale společnost THQ Nordic opět vyrazila na nákupy a vrátila se s dalším středně velkým studiem. Nejnovějším úlovkem je německé Piranha Bytes založené v roce 1997, které o pět let později změnilo vlastníka, kterého má dodnes. THQ Nordic spolu se studiem získává i práva na tři hlavní značky: Gothic, Risen a Elex.

HádejHru: otestujte své znalosti RPG série Gothic

Jak je možné, že na první pohled nenápadné RPG od neznámého týmu a z malého německého městečka dokázalo v našich končinách způsobit takový poprask? A schválně píšeme „v našich končinách“, protože za velkou louží se Gothic hry nikdy tolik neprosadily. Proč? Možná právě proto, že byly natolik středoevropské. Známá příroda, cynický hlavní hrdina, architektura jako z českých pohlednic… Co domácí hráči zbožňovali, západní hráči neoceňovali. Také rádi vzpomínáte? A opravdu si to ještě všechno pamatujete? Schválně si zkuste následující kvíz.

Víkendovka na GOG: Gothic, Painkiller, Zaklínač...

GOG pořádá další víkendovou slevovou akci. Nese název Nordic Charge a můžete v ní získat...

Nordic Games provaří Gothic v nových super edicích

Pokud jste už dohráli Skyrim, Kingdoms of Amalur, Mass Effect 3 a další nová RPGčka a máte chuť na další, budete moci sáhnout po jedné z novodobých RPG ikon v parádních edicích. Nordic Games totiž oznámili, že 2. dubna vydají všechny Gothicy a to ve dvou speciálních krabicích. V té první bude Gothic 3 Enhanced Gold Edition a bude obsahovat Gothic 3 a Gothic 3: Forsaken Gods, obojí ve “výrazně vylepšených edicích,” které zafinancuje právě Nordic Games. V balení bude také jedna pohlednice, jeden plakát a šest samolepek.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
6. prosince 2008
Recenze