Gravel

Gravel

Články

GamesPlay – hrajeme arkádové off-roady Gravel

Přestože má Gravel v názvu štěrk, není to jeho hlavní doména. Off-roadové závody se kromě prašných cest vydávají i na travnaté louky, zablácené stadiony, vyasfaltované okruhy, na písčité pláže nebo do zasněžených hor. Do všech těchto lokací zavítá Patrik v doprovodu Adama v prvním GamesPlayi tohoto týdne.

Pokud vám chybí závodní arkády, právě vyšel off-roadový Gravel

Italské studio Milestone, které se zaměřuje převážně na simulace, dnes vydalo ryzí arkádu Gravel. Ta je plná bahna, štěrku, vody, sněhu, velkých skokánků, absurdní rychlosti, bouraček a možná překvapivě i licencovaných vozidel. Off-roadových arkád zase tolik nevychází, další nejbližší je až červnový Onrush. Pokud tedy hledáte spíš odpočinek za volantem než potřebu perfektně trefovat vrcholy zatáček, zauvažujte nad Gravelem.

Jízdní řád na další týden – indiánská mystika a závody na škváře

Tento týden se připravte spíše na řadu menších, leč neméně zajímavých titulů, které zasahují do spousty žánrů a témat. Vrací se tak kupříkladu hybrid střílečky a realtimové strategie, podíváte se i do bohatého mytologického světa mexických indiánů a nebo si zazávodíte v offroadových vozech. Jízdní řád pro vás namluvil a sestříhal Honza Vondrášek.

Arkádové závody Gravel představují čtyři nebezpečné disciplíny plné bahna, písku a sněhu

Portfolio studia Milestone je nabušené závodními tituly všeho druhu, od okruhových závodů přes rallye nebo motokros až po silniční motorky. Ve většině případů jde o snahu se co nejvíce přiblížit realitě, proto jejich nejnovější počin působí jako z jiného světa. Gravel je totiž arkáda jako řemen, která sází především na offroadové disciplíny, nerealistické skokánky a exotická prostředí.

Gravel láká řidiče na exotické lokace, drsné off-roady a arkádové závodění

Závodní specialisté ze studia Milestone zodpovědní třeba za sérii Ride, Sébastien Loeb Rally Evo nebo Valentino Rossi: The Game sjeli z vytyčené cesty a vydávají se do neznámé divočiny. V chystané závodní hře Gravel poprvé použijí Unreal Engine 4 a celou kampaň strukturují jako televizní show, ale to je ještě to nejmenší. Klíčová je informace, že v těchhle závodech nabušených off-roadů nebude hlavním tahákem realistické zpracování, ale „zábava.“

Bleskovky

  • 19. 2. 2018 - Milestone odhalil systémové požadavky pro závodní hru Gravel.

  • 9. 10. 2017 - Video: 8 minut gameplay záběrů z arkádových závodů Gravel.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
16. března 2018
Recenze