Graveyard Keeper

Graveyard Keeper

Články

Vychází simulátor hrobníka Graveyard Keeper

Stardew Valley je jedna z her, u které můžete vypnout a v klidu relaxovat, a u jejího duchovního příbuzného Graveyard Keeper můžete pokojně odpočívat navěky. I když to není úplně přesné: spíš musíte zajistit, aby pokojně navěky odpočívali vaši svěřenci. Simulátor absolutního hrobaře vychází už dnes a ruku k vám z hrobu natahuje skrz čerstvý, ještě teplý trailer.

Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu

Čeká nás hřbitovní týden. Hroby se naplní zástupci Aliance i Hordy, spočinou v nich neopatrní agenti KGB i FBI, a všechny je tam pohřbí pan hrobník, co si odskočil ze Stardew Valley. Jenže mrtví pod zemí nezůstanou. Nejdřív obživne oblíbený starý bard, pak hromada zombíků, co chtějí sežrat Clementine... Možná, že jedinou možností bude nahrát svoje vědomí do počítače a zapomenout na tělesné strasti.

Tvůrci Punch Clubu vás pouští do alfy hrobařského simulátoru Graveyard Keeper

Stardew Valley patří k mým nejoblíbenějším hrám, a protože Graveyard Keeper se jí v mnohém podobá, jsou má očekávání nebezpečně vysoká. Zní to možná úchylně, ale hrobařské téma je opravdu lákavé. Asi proto, že je tak nevšední a odvážné. Hra vyjde v druhé půlce letních prázdnin, ale zainvestujete-li teď, dostanete přístup do alfy.

Hrobařský simulátor Graveyard Keeper působí jako nové povolání pro Stardew Valley

Simulovat se dá prakticky vše. A když se tvůrcům ze studia Lazy Bear Games podařilo uspět se simulátorem Rockyho, pixelartovkou Punch Club, tak jim nic nebránilo posunout hranici o pořádný kus dál, až k nezáviděníhodnému povolání hrobníka. Jejich připravovaná novinka Graveyard Keeper přitom nepůsobí jako přeskinovaný Punch Club, ale přeskinované Stardew Valley.

Graveyard Keeper je ideálním simulátorem pro všechny nadšené hrobaře

Být hrdinou ve fantasy světě už začíná být nuda. Jdi do té jeskyně, zabij tu obludu, zachraň tu princeznu… Zív! Postmoderní přístup k žánru si žádá průzkum jiných povolání, díky nimž se kolečka dobrodružství mohou nerušeně otáčet. Co třeba takové farmaření? Že ne? Už máte sklízení obilí a klidného venkovského života dost? Co naplat. Pak se nejspíš musíte uchýlit k zaměstnání, o které nikdo jiný moc nestojí, ale kde si můžete pořádně namastit kapsy. V Graveyard Keeper se totiž stanete hrobníkem.