GRIP: Combat Racing
Věková dostupnost

GRIP: Combat Racing

Články

V listopadu přifrčí vyzbrojený Grip – duchovní nástupce stařičkého Rollcage

Pokud vám rychlost běžných aut nestačí a u titulů jako Wipeout a Formula Fusion vám vadí, že se vozidla nedrží na zemi (a stropě) pomocí pneumatik, pak má pro vás studio Caged Element dobrou zprávu. Duchovní nástupce zběsilé arkády Rollcage totiž stíhá vánoční sezónu. Grip, nově s přízviskem Combat Racing, aby náhodou nedošlo k omylu, se pokusí trhnout rychlostní rekord dvoustopých vozidel začátkem listopadu.

Grip vyjede z pozice duchovního nástupce Rollcage na PC i konzole ještě letos

Letos to budou tři roky od chvíle, kdy jsme se dozvěděli o duchovním nástupci starého dobrého Rollcage, divokých futuristických závodů, kde je stejně důležité vybírat správně zatáčky jako sestřelovat nepřátele raketami. Grip si od té doby ušel velký kus cesty a vývojáři z Caged Element konečně oznámili zatím nepřesné datum vydaní: zahrajeme si už letos.

Trailer na Grip ukazuje smrtící závodění za zvuku nového soundtracku

Drsňácky vypadající autíčka jezdící po stěnách i po stropě, výbuchy vlevo vpravo, štěkot kulometů, řev motorů, plíce vyprazdňující rychlost… Závodní (bojová?) hra Grip vypadá dobře. A taky tak zní, nejen díky zmiňovanému řevu a štěkotu. Svou roli hraje i elektronický soundtrack od Full Kontakt, jak sami uvidíte v novém traileru.

Závodní akce Grip se na Steamu pokouší zopakovat úspěch Next Car Game

Akční závody Grip jsou od včerejšího dne dostupné na Steamu v programu předběžného přístupu. Hra se tam objevila pár měsíců poté, co narazila v srpnu minulého roku na Kickstarteru. V aktuální verzi hry najdete jedno auto s dvanácti skiny, tři herní módy (race, arena, playground), sedm úrovní, čtyři zbraně, dva power-upy, sem písniček, singleplayer a split-screen.

Kdo chce nový Rollcage, může podpořit projekt Grip na Kickstarteru

Pořád sice vedeme řeči o potřebě nových her a značek, ale jakmile se někdo pokouší po letech u ledu rozmrazit a zpět k životu přivést nějakou klasiku, odhazujeme vzletné ideje do koše a s vyplazeným jazykem sledujeme, jestli se to povede. V případě akčních závodů Grip navíc nemusíme jenom zírat a držet pěsti, ale můžeme se o oživení stařenky s názvem Rollcage zasadit. Nedávno představená hra od studia Caged Element se totiž vyloupla na Kickstarteru, kde tvůrci žádají o půl milionu amerických dolarů, respektive 657 tisíc dolarů kanadských. Takže předpokládám, že všichni ti, co během včerejšího gamesplaye Rocket League měli vzpomínek na Rollcage plná ústa, už přispěli a s napětím teď budou další měsíc sledovat, jestli se k nim přidá dostatek podobně zapálených Rollcage pamětníků.

Bleskovky

  • 19. 8. 2015 - Video: Nové záběry z GRIP, duchovního nástupce hry Rollcage, který zkouší své štěstí na Kickstarteru.