GRIS

GRIS

Články

Hrou roku je na GDC Awards God of War, bodovali i Češi

Během sanfranciské Game Developers Conference se každoročně vyhlašují hned dvě prestižní herní ceny v řadě kategorií: Game Developers Choice, kde se vybírají ty nejlepší produkty herního průmyslu za loňský rok, a Independent Games Festival omezený jen na nezávislou scénu. Sošku za hru roku 2018 si odnesl God of War, hlavní cenu IGF získal Lucas Pope a jeho Return of the Obra Dinn.

Facebook zakázal reklamu na Gris, prý je sexuálně sugestivní

AKTUALIZACE: Reklama na Gris podle vyjádření Facebooku nebyla stažena kvůli soše v traileru, ale kvůli odkazu na instagramový účet společnosti. Tam se nachází několik obrázků z her, které by už filtrem proti nahotě oprávněně projít nemusely. Společnost totiž kromě konkrétního obsahu zobrazeného přímo na Facebooku kontroluje i web, na kterém uživatelé skončí po kliknutí na uveřejněnou reklamu.

Krásná adventura GRIS vás bere na němé dobrodružství do roztříštěného světa

S koncem roku 2018 se objevují jedny z posledních letošních her. Včera jste mohli začít moderní boje v multiplayerové střílečce Insurgency: Sandstorm. Dnes máte na výběr z pomalejšího a mnohem depresivnějšího survivalu DayZ, nebo rovněž depresivní, ale krásné adventury GRIS, která vás láká na svůj ojedinělý vizuální styl.

Adventura GRIS slibuje především audiovizuální požitek

Někdy si člověk potřebuje orazit od toho věčného shonu, frenetické akce a přemíry násilí. Jednoduše utišit utrápenou mysl, dát na chvíli odpočinout veškerému svalstvu a zapojit pouze spokojený úsměv. Her s uklidňujícím vyprávěním formou skvostného audiovizuálu není mnoho. GRIS je z těch, které umí zaujmout.

Bleskovky

  • 7. 3. 2019 - Krásná plošinovka Gris slaví 300 000 prodaných kusů speciálním updatem s alternativní hudbou a outfity.

  • 8. 11. 2018 - Indie prvotina španělského Nomada Studio GRIS vyjde 13. prosince.