Half-Life 2 Episode Three

Half-Life 2 Episode Three

Články

Valve prozradilo, proč dosud nevzniklo pokračování Half-Life

Včera vyšel poprvé za třináct let nový Half-Life. Jmenuje se Alyx podle křestního jména hlavní hrdinky a je vyvinutý exkluzivně pro virtuální realitu. To je pro spoustu hráčů obrovská překážka, ale jak se zdá, jde o titul, který může být hlavním důvodem pro pořízení kouzelných brýlí. Dočkáme se však někdy normálního pokračování Half-Life 3 či Half-Life 2: Episode Three? Vývojáři z Valve prozradili, co jejich vývoj brzdí.

Gabe Newell: „Valve začne znovu vydávat hry“

Valve chystá karetní hru Artifact, ale není jediná. Gabe Newell teď na prezentaci své nové „doplňkové“ hry pro Dotu 2 prozradil, že Artifactem to rozhodně neskončí a že se chystají další tituly. Období, kdy Valve vydávali jen updaty do svých multiplayerových titulů, je tak u konce.

Half-Life 2: Episode Three by podle hlavního scénáristy skončila dalším cliffhangerem

Aleš se v květnu rozepsal o tom, že společnost Valve opustil Chet Faliszek, poslední z velké scénáristické trojky, která stoji za příběhy a dialogy v sériích Half-Life, Portal či Left 4 Dead. Dalším z mušketýrů byl Mark Laidlaw, jenž se podílel především na první zmíněné značce, od jedničky až po druhou epizodu dvojky. Server Arcade Attack ho nedávno ulovil pro rozhovor, v němž mimo jiné prozrazuje, jak by pod jeho taktovkou asi vypadalo případné pokračování Freemanova dobrodružství, kdyby se k němu s kolegy bývali dostali.

Source 2 engine je zcela zdarma, ale hra musí vyjít na Steamu

Enginy, všude kolem nás jsou poslední dobou enginy. Jejich výrobci se předhánějí v nabídkách a skoro by vám už urvali ruce, jen aby vám mohli nabídnout zrovna ten jejich. Ideálně zadarmo. CryEngine 3, Unreal Engine 4 i Unity 5 jsou buď "zadarmo", nebo s tak nízkými měsíčními poplatky, že to je v podstatě zdarma. I když je třeba UE4 nově zadarmo, stejně si bude Epic účtovat pět procent z vašich tržeb. Do enginového mumraje teď naskočilo Valve se svým konečně oficiálně oznámeným Source 2, který bude taky zadarmo. Ale na rozdíl od ostatních opravdu zadarmo.

Fanouškovský film nabízí ódu na depresi Gordona Freemana

Skupina nezávislých filmařů z Fence Post Productions představuje zajímavý fan film na motivy stále neexistujícího a především stále ještě neoznámeného třetího dílu Half-Life. Pokud stále jako my teskníte nad absencí dalšího pokračování slavné série, a nechápete, jak je možné, že Valve neumějí počítat do tří, tak se na následující filmeček určitě podívejte. Ve více jak pěti minutách nabízí opravdu zajímavý vhled do zákulisí Half-Life světa.

Fanoušci vybírají peníze, aby vytvořili na Valve nátlak kvůli vydání Half-Life 3

Na portálu IndieGogo se zjevila bizarní crowdfundingová kampaň. Nese název We Want Half-Life 3 a říká si o 150 tisíc dolarů. A o čem vlastně je? Kdo ví... Stojí za tím dva brigádníci v marketingové firmě a hlavně fanoušci Valve a Half-Life. A chtějí, stejně jako zbytek internetu, Half-Life 3. Nechtějí však o tom jen psát na fóra, kdepak. Chtějí upoutat pozornost Valve. Proto rozjeli kampaň, co má zaplatit regulérní reklamní akci, které si v ideálním případě všimnou zaměstnanci Valve v čele s Gabem Newellem.

Bleskovky

  • 16. 12. 2015 - Valve: Half-Life ve VR by unavil hráče během pěti minut.