3DS ujede na akumulátor méně než DSko
zdroj: tisková zpráva

3DS ujede na akumulátor méně než DSko

8. 10. 2010 12:06 | Hardware | autor: Petr Poláček |

V záplavě informací o chystaném 3D handheldu Nintendo 3DS bylo jedno prázdné políčko, pro uživatele však dostat podstatné – výdrž akumulátoru. A přestože tuto veledůležitou informaci zatím Nintendo nezveřejnilo, aktuální komentář prezidenta firmy Satoru Iwaty naznačuje, že to s výdrží 3DS na akumulátor nebude nijak žhavé, minimálně nevydrží tak dlouho jako akumulátor v DSku.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

„Co se akumulátoru týče, tak je nevyhnutelné, že Nintendo 3DS bude vyžadovat častější dobíjení než Nintendo DS,“ prozradil Iwata investorům. Proto k 3DS balíme nabíječku v podobě kolébky a zřejmě bychom měli naše zákazníky instruovat ve smyslu ‘Dejte 3DS nabíjet do kolébky hned, jak se s ním vrátíte domů’,“ dodal Iwata.

Je logické, že 3D displej u 3DS bude na přísun energie náročnější než 2D displej DSka, ale stejně tak je logické, že by tím pádem mělo Nintendo vybavit nový handheld akumulátor s větší kapacitou, k čemuž dle Iwatova vyjádření zjevně nedojde. Není přitom těžko domyslet si proč – výkonnější akumulátor by cenu 3DS zvedl nad akceptovatelnou hranici.

Přesto nezbývá než doufat, že rozdíl mezi výdrží DS a 3DS bude nakonec minimální, protože k čemu by byla herní konzole do kapsy (a batohu) s krátkou výdrží. A zrovna u Nintenda je překvapivé, že tento faktor najednou odsouvá do pozadí, když se na (relativně) dlouhou výdrž akumulátoru u svých výrobků vždy zaměřovala.

Iwata v debatě s investory vyjádřil navíc své předsvědčení, že 3DS bude první 3D zařízení, které se bude na trhu prodávat v masové míře, což bude zajímavé pro celou řadu firem, které pak budou moci funkcionalitu 3DS ve spolupráci s Nintendem rozšířit dalšími službami: „3DS  bude pravděpodobně první 3D zařízení prodávané ve větším množství a z tohoto pohledu v něm určitě celá řada lidí uvidí zajímavou obchodní příležitost. A Nintendo neplánuje tyto možnosti ignorovat, když se naskytnou.“

Jednou takovou konkrétní příležitostí je spolupráce s Hollywoodem, který po Cameronově Avatarovi z 3D doslova šílí, stejně jako veřejnost, a možnost tlačit do lidí 3D filmy přes zařízení bez otravných brýlí by určitě Hollywood rád využil. A zákazníci by se tomu také nebránili. Ale co na to Nintendo?

„Co se filmů týče, produkční firmy z Hollywodu prezentovaly trailery svých 3D filmů během výstavy E3, když jsme 3DS oznámili. A protože 3DS podle všeho filmové producenty opravdu zajímá, jeví se tu možnost vybudování jisté spolupráce mezi 3D filmy a Nintendem 3DS s tím, že zatím nemohu nic konkrétního oznámit,“ naznačil Iwata zcela jasně, že Nintendo a Hollywood už spolu něco pečou.

Podrobnosti a technické parametry handheldu Nintendo 3DS najdete v tomto článku, představení zajímavých titulů pro 3DS zase najdete zde. 3DS se v Japonsku začne prodávat 26. února 2011, do Evropy se dostane v březnu téhož roku.

 

 

Nejnovější články