Digitální knihovna PS4 slibuje možnost hrát kdekoliv
zdroj: tisková zpráva

Digitální knihovna PS4 slibuje možnost hrát kdekoliv

11. 7. 2013 17:55 | Hardware | autor: Ladislav Loukota |

Nenávist vokální části komunity vůči Xbox One v posledních měsících trhá rekordní příčky, ohrožuje už i internetovou nepopularitu Justina Biebera či série Stmívání, a Sony ví, jak ji ještě náležitě přikrmit ukázkami vlastní otevřenosti vůči hráčům. Jako třeba v jejich nejnovějším prohlášení o tom, jak vlastně bude fungovat digitální knihovna PS4 spolu s funkcí hraní už při stahování titulů.

Dle textu na Official PlayStation Magazine, jež cituje vyjádření Neila Browna z výzkumné divize Sony, bude možné "navštěvovat vaše přátele, zalogovat se na jejich konzoli do svého profilu a hrát kteroukoliv hru z vaší databáze." Hnedle vyvstane otázka, co je zde tak nového?

Brown však otázku tuší a sám si i odpovídá: "Ale k čemu to je, když potrvá půl dne takovou hru stáhnout? S Play As You Download prvkem získáte mnohem rychlejší přístup k prvním částem hry a můžete začít hrát dříve. Díky tomu je naše digitální knihovna mnohem praktičtější."

S tím souvisí i nezbytnost hry tvořit tak, aby nebylo třeba je instalovat. "Podobný systém funguje i na Bluray, části kódu jsou automaticky kopírovány na pevný disk (...) a po pár minutách se tak můžete spolehnout na rychlou odezvu zajištěnou ukládáním na hardware."

Proces je tak cosi mezi tradičním stahováním a streamovacím hraním skrze Onlive, přičemž si bere to nejlepší z obou světů. Zůstává ovšem otázkou, jak se s něčím takový poperou vývojáři samotní či starší hry z PS3 a níže.  Prozatím si však budeme muset vystačit s tím, že Sony rozhodně nepodceňuje zajímavé technické a inovace a jejich dopad na zákazníky samotné. A to je momentálně víc, než co se dá říct o její mnohé konkurenci.

Nejnovější články