DualShock 4 už můžete bezdrátově spojit s PlayStation 3
zdroj: tisková zpráva

DualShock 4 už můžete bezdrátově spojit s PlayStation 3

2. 7. 2014 14:57 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Nenápadně a neohlášeně Sony vydala update firmwaru pro PlayStation 3, který umožňuje hrát na PS3 s DualShockem 4. Doposud to bylo možné, ale jen s připojeným kabelem, což byl problém, když má člověk PS3 umístěnou mimo dosah nejdelšího kabelu. Problém je díky updatu vyřešen, ovladač si už s konzolí rozumí i bez drátů.

DualShock 3 však ještě nevyhazujte, protože update nevylepšuje nic jiného. Nadále tedy platí, že PS3 neumí pracovat s polohovacím sensorem nového DualShocku, nerozumí stisku PS tlačítka a s vibracemi se také moc nekamarádí. Už sice můžete starší ovladač vyměnit za novější, pohodlnější a celkově lepší, ale přijdete o pár funkcí. U většiny her to asi nebude vadit, ale je dobré mít v záloze staršího bratříčka.

Spárování DualShock 4 s PS3 je celkem snadné. Probíhá přes bluetooth, takže na konzoli jděte postupně skrze menu Accessory Settings – Manage Bluetooth Devices – Register New Device a zatímco konzole prohledává okolí, na ovladači najednou stiskněte Share a PS tlačítko dokud nezačne ovladač blikat. Následně by měla konzole najít ovladač jako obecný „Wireless Controller.“

Nejnovější články