Mad Catz je zpátky ve hře
zdroj: tisková zpráva

Mad Catz je zpátky ve hře

6. 1. 2018 12:00 | Hardware | autor: Jiří Svák |

Známý výrobce herních periferií vstává z popela 10 měsíců po vyhlášení bankrotu. Komu chyběly myši a klávesnice à la transformer, může se těšit na nové modely.

Americká firma Mad Catz ukončila svou činnost na konci března 2017. Bankrotu předcházely zprávy o špatném finančním stavu firmy, za které mohla z velké části nevydařená spolupráce na hře Rock Band 4. Firma musela dokonce propustit více než třetinu zaměstnanců a prodat svůj byznys s ovladači Saitek. Zotavit z problémů se jí však už nepodařilo.

Jak se ale ukázalo, značku odkoupila čínská společnost, která se rozhodla obnovit výrobu pod staronovým názvem Mad Catz Global Limited. Comeback by to měl být se vším všudy – firma plánuje vystavit své nové produktové portfolio již na CES 2018.

zdroj: Archiv

Informace o novinkách však můžeme na stránkách Mad Catz vidět už nyní. Firma obnovuje produkci svých vlajkových řad – herních myší R.A.T., klávesnic S.T.R.I.K.E., podložek G.L.I.D.E. i sluchátek F.R.E.Q. Zajímavě zní nová myš R.A.T. AIR, která podporuje bezdrátové nabíjení pomocí přiložené podložky.

Jsme zvědaví, jak si obnovený Mad Catz v konkurenci povede. Optimistický výhled však nastiňuje zpráva CNET, která tvrdí, že výrobu v Číně budou mít na starost původní továrny, s designem a návrhem periferií Mad Catz by tedy měly mít bohaté zkušenosti.

Nejnovější články