Microsoft chce virtuální realitu roztáhnout na celou místnost
zdroj: tisková zpráva

Microsoft chce virtuální realitu roztáhnout na celou místnost

11. 9. 2012 15:12 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Nezbývá nic jiného, než zopakovat závěr ze včerejška: videoherní byznys vidí budoucnost ve virtuální či augmentované realitě. Valve pracuje na svém projektu brýlí či headsetu, PR úspěch Oculus Rift na Kickstarteru jste všichni viděli, nedávno se spekulovalo o Kinect brýlích od Microsoftu, Sony na letošní Tokio Game Show představí novou verzi svého HMZ headsetu…. a ve spojitosti s Microsoftem (opět) se nyní objevil další patent, tentokrát na virtuální/augmentovanou/holografickou realitu pokrývající celý váš obývák. Je to trošku divoké, tak se něčeho držte.

Redakce webu Patently Apple zachytila v záznamech amerického patentového úřadu žádost od Microsoftu, která se týká zobrazovací technologie schopné ve spolupráci s nějakou verzí Xboxu a nějakou verzí Kinectu projektovat obraz po celé místnosti ve 360 stupních  – jinak řečeno, tahle technologie prý bude schopná udělat z vašeho obýváku libovolnou herní lokaci. To hlavní, jak dovozuje Patently Apple, se bude stále odehrávat na TV obrazovce, ale obraz v okolí může hráči poskytovat kontextové vizuální informace.

Součástí zařízení (nebo budoucí verze Kinectu) by mohla být i kamerka schopná určit, jak hluboko v obraze se hráč nachází, což by při napojení na sensory Kinectu umožnilo hráči, aby s virtuální lokací interagoval a pohyboval se v ní a zařízení to sledovalo. Dle Patently Apple se rovněž nabízí možnost propojení s Kinect brýlemi pro virtuální realitu, takže by hráč mohl na zdech místnosti sledovat a manipulovat s hologramy a jinými speciálními efekty, které si – zcela popravdě – neumím v tuto chvíli představit. Snad vám to na základě tabulek a obrázků na Patently Apple půjde lépe. Na mě je to v tuto chvíli příliš high-tech a moc 3D… Jestli je tahle technologie něco, s čím můžeme počítat už během trvání další generace konzolí, to si nedovolím tvrdit.

Nejnovější články