Microsoft letos údajně vydá nový Xbox bez diskové mechaniky
zdroj: tisková zpráva

Microsoft letos údajně vydá nový Xbox bez diskové mechaniky

6. 3. 2019 17:00 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

Zatímco bedlivě čekáme na oficiální oznámení nové generace konzolí od Sony a Microsoftu, druhá jmenovaná firma zjevně ještě neskončila s generací aktuální. Množí se informace z různých zdrojů, že by už za pár měsíců měl vyjít nový Xbox One S postrádající mechaniku.

Se zprávou poprvé přišel web Thurrott v půlce loňského listopadu a nyní se přidal další web Windows Central se svým vlastním zdrojem, který prozradil bližší informace o konzoli s krycím názvem Xbox Maverick. Mezi odtajněné informace patří i údajný skutečný název konzole Xbox One S All-Digital Edition, který by potvrzoval absenci mechaniky.

Nejde o oficiální informace od Microsoftu, proto berte obsah tohoto článku s rezervou, nicméně to není nijak nepravděpodobný krok. Microsoft má příležitost otestovat na končící generaci a jejích hráčích zájem či nezájem o hry na pevných nosičích, což jde ruku v ruce se spekulacemi, že nás v příští generaci čekají dva Xboxy, jeden klasický a druhý založený na cloudu a potenciálně také bez mechaniky.

Zdroj Windows Central dále tvrdí, že předobjednávky edice All-Digital by se měly spustit již v půlce dubna a konzole samotná vstoupí na světový trh o měsíc později. Podle mě by dávalo větší smysl odhalit novou konzoli během E3, která proběhne hned měsíc nato. Teď, když už na výstavě nebude Sony, by se novému hardwaru od Microsoftu dostalo velké pozornosti.

All-Digital by měla mít velkou výhodu v ceně, která prý bude mnohem nižší než u standardního Xboxu One S. Thurrott před čtyřmi měsíci tvrdil, že dojde ke zlevnění z 300 na 200 dolarů, přičemž nižší částka není moc daleko od současné ceny, za kterou dnes u nás pořídíte normální S i s Forzou (příjemné překvapení při prohlížení různých eshopů).

Síla Xbox One S All-Digital Edition by mohla pramenit z Game Passu. Koupíte levnou konzoli, přidáte Game Pass na rok za cenu jedné velké hry (pokud nebude na nějaký čas rovnou součástí konzole) a máte okamžitý přístup ke stovkám her.

Thurrott navíc avizoval novou službu Disc-to-Digital, která by měla vyřešit přechod z klasické diskové konzole na All-Digital. Prý by to fungovalo tak, že v participujících obchodech jednoduše vyměníte svůj fyzický disk se hrou za její digitální verzi.

Myšlenka bezmechanikové konzole zní opravdu zajímavě, tedy za předpokladu, že zákazník má stále možnost výběru konzole s klasickou mechanikou. A když se případný Xbox One S All-Digital Edition ujme, je velice pravděpodobné, že se s podobným systémem neuvidíme naposledy.

Nejnovější články