Na čem poběží PC verze Dark Souls? Steam odpovídá...
zdroj: tisková zpráva

Na čem poběží PC verze Dark Souls? Steam odpovídá...

21. 6. 2012 17:45 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z From Software možná svým nedávným přiznáním, že s portem Dark Souls na PC dost zápasí, nadělali některým hráčům pár vrásek na čele. Vyhlídka na zamknutou konzolovou framerate, potažmo na další prvky, které jsou na konzolích běžné, ale na PC jejich použití nutné opravdu není, je možná trošku pochmurná, ale jednak by to měl vykompenzovat obsah integrovaný do hry, a pak také aktuálně zveřejněné HW nároky PC verze na Steamu.

Původní obavy, že budou dosti krvavé, jak se u konzolových portů často stává, protože na optimalizaci není čas a prostředky, se naštěstí nepotvrdily. Na Steamu samozřejmě není uvedeno, jestli jsou to nároky minimální nebo doporučené, ale prozatím je to lepší, než po ruce nemít vůbec nic. Navíc Dark Souls vychází na PC až koncem srpna, takže na zveřejnění detailnějších údajů mají tvůrci ještě čas. Každopádně, na čem tedy podle Steamu Dark Souls minimálně rozjedete?

OS: Windows XP , Windows Vista, Windows 7 a novější
CPU: 2.6 GHz Dual-Core
RAM: 1 GB (XP), 2 GB (Vista/7)
HDD: 4 GB
Grafická karta: 512 MB RAM, ATI Radeon 4850 a lepší; NVIDIA GeForce 8800 GT a lepší
DirectX®: 9.0c

Zajímavé je, že v požadavcích na Steamu je uveden i mikrofon, vyžadovaný k provozování multiplayeru. Namco Bandai už ovšem stihla Eurogameru potvrdit, že jde o omyl, že mikrofon nebudete k hraní multiplayeru Dark Souls potřebovat. Krom tohoto škobrtnutí jsou ale jinak HW požadavky takřka směšné, takže se spíše přikláním k tomu, že jsou minimální.

Nejnovější články