Na Xbox Scorpio si ve 4K zahrajete druhý Battlefront nebo Red Dead Redemption 2
zdroj: tisková zpráva

Na Xbox Scorpio si ve 4K zahrajete druhý Battlefront nebo Red Dead Redemption 2

3. 4. 2017 11:46 | Hardware | autor: Václav Pecháček |

Hraní her v rozlišení 4K je největším tahákem chystané nové verze konzole Xbox One s kódovým označením Project Scorpio. Ta je mnohem výkonnější, než její předchůdce, ale vzhledem ke slibované kompatibilitě her na obě konzole nebylo tak docela jasné, jaké tituly vlastně budou vysoké rozlišení podporovat. Díky novým informacím z Windows Central jsme se však dozvěděli, že už úvodní seznam 4K her, dostupných hned po vydání Scorpio, bude pořádně nabitý.

Hlavním marketingovým tahákem jsou oficiálně dosud neoznámené závody Forza Motorsport 7. Ladné křivky závodních aut a dech beroucí rychlost by prý měly hezky demonstrovat grafické schopnosti nového Xboxu. Mezi další first-party tituly publikované Microsoftem a podporující 4K patří ještě akční Crackdown 3 a survival State of Decay 2.

Naplno využít možností nové konzole zvládne taky chystané druhoválečné Call of Duty spolu se sportovními sériemi FIFA a Madden. Nepříliš velkým překvapením je i zařazení nevyhnutelného pokračování střílečky Star Wars Battlefront, protože první díl si na grafiku velice potrpěl. Naopak poměrně neočekávaným, ale o to lákavějším 4K kouskem je western Red Dead Redemption 2 od Rockstar Games, tvůrců série Grand Theft Auto.

Tenhle seznam nejspíš zdaleka není úplný, ale rozhodně ilustruje, že Project Scorpio má nakročeno k silnému startu – tedy pokud máte k dispozici další potřebnou technologii. Aleš se v původním oznámení z minulého června zmiňoval, že „bez 4K televize či monitoru, respektive VR, na které se tímto projektem MS připravuje (ale zatím neoznámil partnerství s žádným výrobcem), výhody nového přístroje budou malé.“ Redemption neredemption. Scorpio vyjde někdy kolem Vánoc letošního roku.

Nejnovější články