Nintendo představilo nové a větší 3DS XL
zdroj: tisková zpráva

Nintendo představilo nové a větší 3DS XL

22. 6. 2012 11:24 | Hardware | autor: Adam Homola |

Nintendo na své konferenci Nintendo Direct představilo několik novinek, z nichž je asi nejzajímavější nový model handheldu Nintendo 3DS. Dostal název 3DS XL a bude opravdu XL - oproti 3DS by mělo být větší o 46 procent. Velkého zvětšení se dočkaly samotné displeje, které podle Nintenda zvětší obrazovou plochu až o 90 procent. Horní displej povýšil z velikosti 3,58 palců na 4,88 palců a spodní displej narostl z původních 3,02 palců na 4,18 palců. Zvětšení displejů nebude mít překvapivě vliv na výdrž baterie, která by měla být ještě větší, než u klasického 3DS.

Původní 3DS schytalo svého času hodně kritiky za tragickou výdrž baterie. Baterie v novém 3DS XL by měla vydržet 3 - 6,5 hodin při hraní 3DS her a 5 až 8 hodin při hraní starších DSkových her. Záleží samozřejmě taky na nastavení jasu displeje. 3DS XL je vzhledem k velikosti logicky těžší - z původních 235 gramů se hmotnost vyšplhala na 336 gramů.

Skvělé je, že k 3DS XL bude přibalena 4 GB SD karta. Z toho by se mohla poučit Vita. Co už tak skvělé není, je fakt, že k 3DS XL podle všeho nebude přibalen AC Adapter - káblík, který strčíte do elektřiny a handheld tím nabíjíte. V Americe napájecí kabel dostanou, v Evropě a Japonsku kvůli zachování rozumné ceny ne. Zajímavé rozhodnutí, nepřibalovat k elektronickému přístroji napájecí kabel. Ten bude Nintendo prodávat zvlášť a bude vám fungovat i kabel od klasického 3DSka, ale i tak je to minimálně divné. Snad si to Nitnendo ještě rozmyslí a kabel nám taky přibalí. A na druhý Circle Pad můžete taky zapomenout.

A kdy se téhle nádhery dočkáme? V Evropě už 28. července a bude to v modré, bílé a černé barevné variantě. Je zajímavé, že Nintendo nešlo cestou zmenšování, jako tehdy u původního DSka a DS Lite, ale zvětšování. Je větší velikost a hmotnost správná cesta pro mobilní zařízení, které s sebou musíte tahat? Zřejmě se Nintendu větší DSko v Japonsku osvědčilo.

Na celou tiskovku se můžete podívat zde. Cena pro USA byla stanovena na 200 dolarů, v Evropě ale tahle hračka bude stát určitě víc. Nicméně, na CZ cenu ještě čekáme.

Nejnovější články