Nintendo vydá zmenšenou verzi konzole NES s 30 klasickými tituly
zdroj: Vlastní foto autora

Nintendo vydá zmenšenou verzi konzole NES s 30 klasickými tituly

14. 7. 2016 15:37 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Třicet let po své evropské premiéře se vrací konzole Nintendo Entertainment System, známá prostě jako NES. Tentokrát ovšem ve zmenšené verzi a s omezeným počtem her, které si můžete na moderních televizích zahrát přes HDMI. Přístroj se jmenuje Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System, vyjde 11. listopadu a najdete v něm kolekci třiceti her. Podle všeho už tento počet nepůjde nijak rozšířit, ale výběr je to solidní, a milovníci klasických osmdesátkových her tento kousek ocení.

Cenu v České republice neznáme, ale v USA se bude prodávat za velmi vstřícných 60 dolarů (necelých 1500 Kč). V ceně je kromě konzole s hrami také HDMI kabel na připojení k televizi, USB kabel pro napájení a ovladač NES, což je velmi milý bonus pro nostalgiky. Druhý ovladač jde dokoupit za deset dolarů, ale s Mini verzí budou fungovat i Classic Controller a Classic Controller Pro pro Wii. Naopak NES ovladač z balení můžete použít při hraní Virtual Console NES na Wii a Wii U.

Třicítka v konzoli obsažených her má následující podobu: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon's Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts' N Ghoblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby's Adventure, Mario Bros., Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, SUPER C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda and Zelda II: The Adventure of Link.

nintendo mini nes zdroj: Vlastní foto autora

Hry budou nově používat checkpointy, abyste je nemuseli hrát pořád dokola nebo využívat původní systém přístupových hesel do jednotlivých úrovní, což se hodí. Obecně jde o dobrý nápad, protože konzole umožní hraní klasických her i na nových televizích, což s původní konzolí NES moc nejde, respektive jen s velkými obtížemi.

Nejnovější články