Nový update pro Xbox One vám umožní nastavit si rozhraní na míru
zdroj: tisková zpráva

Nový update pro Xbox One vám umožní nastavit si rozhraní na míru

9. 8. 2017 9:10 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

Microsoft neustále pracuje na vylepšeních usnadňujících herní zážitek na konzoli Xbox One. Tento rok se plánují opravdu velké změny a značnou část z nich si již nyní mohou vyzkoušet všichni účastníci programu Xbox Insiders, kteří jsou v tom nejvnitřnějším alfa kruhu. Ti si mohou užívat novou domovskou stránku, rychlejší navigaci mezi obrazovkami a předělaný komunitní panel dashboardu své konzole.

Pokud patříte mezi členy výše zmíněného klubu, pak vás po zapnutí konzole překvapí nový vzhled domovské stránky. Vévodí jí samozřejmě titulka aktuálně hrané hry, pod kterou se nacházejí dva nové pruhy ikon. V tom prvním zleva naleznete tlačítko spuštění aktuální hry, hned za ním navrženého kamaráda taktéž hrajícího tuto hru, dále nějakou radu či tip a nakonec doporučené hry z obchodu.

Panel níže začíná ikonou „My games & apps“, která vás celkem nepřekvapivě přenese na obrazovku vaší knihovny her a aplikací. Za touto ikonou jsou tři tlačítka rychlého spuštění naposledy hraných her a za nimi dvě reklamy na jiné tituly z obchodu.

zdroj: Archiv

To pravé kouzlo má však být ve vytváření vlastních nabídek skrývajících se pod touto základní nabídkou. Jednoduše v knihovně her vyberete titul, který vás zajímá a necháte ho připnout k domovské stránce. Tím se vytvoří jakoby karta hry, přes kterou ji můžete spouštět, budou se tam objevovat zprávy od vývojářů, uvidíte přátele, kteří hru také hrají a připomenete si některý z achievementů.

Takto můžete vytvořit i blok zaměřený na konkrétní osobu a jednotlivými bloky lze snadno hýbat pro případ, že se vám třeba změní preference v zobrazování obsahu. Stejně tak si můžete udělat skupinu pinů, kde budou uloženy všechny vámi připnuté hry.

Xbox One Dashboard zdroj: tisková zpráva

Update se dále opírá o pohodlnější navigaci mezi taby přihlášení, achievementy, multiplayer, lidé, domovská obrazovka, zprávy, vysílání a nahrávání a nastavení. Jednoduše mezi nimi přepínáte šipkami na d-padu, páčkou nebo bumpery. Poslední novinka updatu je předělaný panel komunity, kterým lze rychleji procházet a snáze se v něm orientovat a nechat si zobrazit jen žádaný obsah.

Hraní na Xboxu by díky tomuto updatu mělo být zase o něco uživatelsky příjemnější a díky možnosti úprav i osobitější pro každého hráče. Tedy každého v Xbox Insiders programu. Ostatní majitelé konzole se dočkají později v tomto roce, kdy také dojde k aktualizování avatarů, game hubu a profilu. Update se okrajově týká i Windows 10, kde můžete nově u každé hry povolit či zakázat game mode a v případě streamování přes Mixer určit, zda má být slyšet pouze hra nebo celý systém.

Nejnovější články