Nový Xbox prý nebude chtít stálé připojení k internetu
zdroj: tisková zpráva

Nový Xbox prý nebude chtít stálé připojení k internetu

11. 4. 2013 14:27 | Hardware | autor: Ladislav Loukota |

V posledním týdnu a zvláště na západ od nás žil herní svět všemožnými vyjádřeními a protesty proti domnělému "always-on" prvku u chystaného Xboxu. Spekulace i prohlášení daly munici skutečně obskurním filipikám, a nad strategií Microsoftu si lámal hlavu nejeden analytik. S tím je však po smršti několika posledních událostí možná konec. Podle dalšího leaknutého zdroje totiž next-gen Xbox sice bude mít always-on připojení, nebude však uživateli zamezovat v hraní již stáhnutých titulů ani her z druhé ruky.

Dle VGLeaks se dřívější kontroverzní informace ve skutečnosti vztahovaly k chystané nové, upravené verzi Xbox 360, s níž prý nebude dodáván pevný disk. Tenhle vykleštěný „always-on Xbox 360“ ovšem bude možné propojit s „next-gen Xboxem“, čímž Microsoft skutečně šalamounsky vyřeší podporu starých her na nové konzoli.  Leč takový intel je v přímém rozporu s předchozími prohlášeními lidí z Microsoftu. Je tedy ho čím podložit?

Zdá se, že ano, protože jen pár hodin po leaku prosákla i zpráva, že z Microsoftu zřejmě odešel kreativní ředitel Adam Orth. Tedy přesně ten Adam Orth, jenž v minulých dnech always-on ideu vehementně obhajoval poněkud PR-unfriendly rétorikou.

Microsoft se od Orthova komentáře distancoval, je tedy nasnadě si obě informace spojit a vyčíst z nich pozitivní vývoj událostí. Jako vždy je samozřejmě třeba mít na paměti, že prakticky nic z výše uvedených novinek momentálně nemá zdroj v oficiálním prohlášení a do snad-květnového oznámení next-gen Xboxu se tedy ještě leccos může změnit.

Nejnovější články