PhysX efekty v Sacred 2 patchi
zdroj: tisková zpráva

PhysX efekty v Sacred 2 patchi

9. 3. 2009 22:22 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Pocit z takřka neviditelných změn vylepší kouzlem zvířené listí ze stromů. VIDEO

Zvětšit Po Mirrors Edge PC další hrou s oficiální podporou PhysX je akční fantasy RPG Sacred 2, resp. teprve bude po vydání PhysX patche, což se má stát někdy tento měsíc. A jelikož se jedná o starší titul, opět to budou vesměs jen kosmetické záležitosti, bez výrazného vlivu na samotnou hratelnost, která byla designována mnoho let před tím, než se NVIDIA začala více angažovat na poli fyziky.

Šance na všimnutí si PhysX efektů je největší, pokud si začnete hrát s kouzly, jež má každý charakter ve hře odlišné. Produktový manažer NVIDIE Igor Staněk na videu z nedávného veletrhu CeBit předvádí například kouř z ohně na provazovém mostě nebo náhodně padající kamínky ze skály. Jsou to vše velice drobné detaily, u nichž ani člověku nedojde, že je zajišťuje PhysX, protože v ostatních RPG bývají takové doprovodné animace samozřejmostí. Hlavním přínosem tohoto má být, že se trochu uleví procesoru.


Sacred 2 PhysX patch video

To padající listí ze stromů, které při poletování vzduchem zvíří nějaké kouzlo poblíž, je již jiné kafe. Když prý tento efekt vývojáři z Ascaronu zkoušeli nechat počítat procesorem, neběžela hra plynule ani na svého času nejvýkonnějších konfiguracích, ale díky zapojení grafické karty takové věci již možné budou. Zmiňované listí v základní verzi hry prý předtím vůbec nebylo, podobně jako prokazatelnější vliv počasí. Pokud po aplikaci patche do hry a se zapnutým PhysX někam půjdete za větru a deště, tak se bude všechno kolem vás různě vlnit.

Sacred 2 vyšlo pro PC vloni na podzim, konzolová verze (PS3/X360) se očekává na jaře - více o něm v recenzi a dřívějším zpravodajství, a více o PhysX zde.

Cryostasis - PhysX tech-demo & benchmarky  [19.12.2008 09:09 - levis]
PhysX je mrtvé, tvrdí ATI  [17.12.2008 16:16 - tomas_sulc]
EA a Take 2 licencovali PhysX pro své hry  [9.12.2008 15:15 - jd]
Srovnávací video z Mirrors Edge PC - s a bez PhysX  [9.12.2008 11:11 - jd]
Mirrors Edge na PC s dodatečnými PhysX efekty  [19.11.2008 19:19 - jd]
zdroj: vlastní

Nejnovější články