Současný Switch se dočká nové verze s lepší výdrží baterie
zdroj: Nintendo

Současný Switch se dočká nové verze s lepší výdrží baterie

17. 7. 2019 17:51 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

My se té skutečně výkonnější konzole od Nintenda jednoho dne snad opravdu dočkáme. Dnešek není tím dnem, ale po pouhém týdnu od odhalení Switche Lite, tedy menší čistě handheldové konzole, která ztratila spoustu funkcí, tu máme další oficiální představení tentokrát staronového Switche.

Na rozdíl od Switche Lite nejde o další nový produkt, který by se nějak výrazně lišil svými funkcemi, ale o pouhý upgrade aktuálního Switche. Jméno se tedy nemění, zato hardware ano. Potvrzují se tak půl měsíce staré informace o novém chipu Tegra, který bude zároveň použit v Lite verzi. Stejně tak dojde k vylepšení flash paměti.

Zajímavé je, že informace vůbec nezmiňují novou větší baterii, přesto má být hlavním tahounem upgradu její delší výdrž. Zjevně tedy nový procesor s pamětí budou lépe pracovat s jejím využíváním. Od Nintenda dostáváme konkrétní porovnání výdrže všech tří verzí Switche.

Současný přístroj, na kterém dnes a denně paříte famózní kousky japonského giganta i studií třetích stran, má podle oficiální zprávy vydržet 2,5 až 6,5 hodiny v závislosti na hře. Pro názornost se zde používá The Legend of Zelda: Breath of the Wild, se kterou by momentálně dostupná konzole měla vydržet až tři hodiny.

Switch srovnání zdroj: tisková zpráva

Výdrž baterie Switche Lite je o pouhou půlhodinu delší (v případě Zeldy o hodinu) a nový upgradovaný Switch je na tom úplně nejlíp – 4,5 až 9 hodin, a pobíhat po krásných planinách v roli Linka můžete 5,5 hodiny.

Zatím to vypadá, že upgradovaný Switch bude stát úplně stejné peníze jako současný Switch a pořídit půjde už za pár měsíců. V Japonsku vyjde v srpnu, v Británii v září, kdy zároveň dorazí i levnější Switch Lite.

Docela by mě zajímalo, zda upgrade postupně nahradí první Switch v obchodech, nebo zda budou koexistovat podobně jako PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. Zatím totiž nezaznělo, zda nový hardware bude obecně výkonnější, nebo pouze úspornější. Zatím to vypadá na druhou možnost, v jejímž případě by nahrazení současné konzole dávalo smysl.

Nejnovější články