Steam oficiálně podporuje Switch Pro Controller včetně gyroskopu
zdroj: tisková zpráva

Steam oficiálně podporuje Switch Pro Controller včetně gyroskopu

4. 5. 2018 10:50 | Hardware | autor: Patrik Hajda |

Jakožto hrdý majitel Switche se přiznám, že jsem do dnešního dne ani na moment neuvažoval o pořízení drahého ovladače Pro Controller. Naprostou většinu času hraji v handheld módu, k čemuž nepotřebuji držet gamepad. Teď už ale začínám být na vážkách, protože šikovný ovladač už není jen otázkou Switche, ale i nespočtu her na Steamu.

Nintendo Switch Pro Controller jste k počítači mohli připojit již dříve, ale jak návod na PC Gameru napovídá, nejde o úplně intuitivní proces. Ode dneška můžete na návod zapomenout. Steam se totiž pochlapil a připravil oficiální podporu ovladače od Nintenda. Je sice oficiální, ale ještě ne finální. Vyzkoušet ji můžete pouze v betaverzi Steamu, do které se snadno přepnete v nastavení klienta.

Pak už by vše mělo šlapat jako hodinky (stačí se držet tohoto postupu). Switch Pro Controller podporuje vlastní uživatelská nastavení ovládání pro každou jednotlivou hru. Sami se tak pusťte do experimentování, nebo si počkejte na aktivnější členy komunity, kteří nasdílí svá ideální rozložení čudlíků.

Pravděpodobně nejzajímavější a nejlákavější funkcí Pro Controlleru je zabudovaný gyroskop. Valná většina počítačových her ho v aktuální podobě neumí naplno využít, ale v budoucnu by mohlo jít o vítaného pomocníka zejména ve střílečkách. Mírné naklánění ovladače se postará o precizní míření, čímž Pro Controller vyplňuje rozdíl mezi klasickým ovládáním analogovými páčkami v případě Xbox One ovladače a touchpadem v případě Steam ovladače.

Nutno dodat, že podobné funkce nabízí i DualShock konzole PS4, který má rovněž plnou podporu Steamu a mezi hráči je přeci jen mnohem rozšířenější. Je také značně levnější. Ale pro majitele Switche je to dobrá zpráva. Buď právě teď našli další využití pro svůj gamepad, nebo dostali dobrý důvod si ho teprve pořídit. Já o tom minimálně popřemýšlím.

Nejnovější články