Update 3.50 pro PlayStation 4 umožní remote play z PC a Macu
zdroj: tisková zpráva

Update 3.50 pro PlayStation 4 umožní remote play z PC a Macu

6. 4. 2016 15:02 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

Softwarový update konzole PlayStation 4, který by měl být během dneška k dispozici, má číslo 3.50, ale mnohem lépe zní jeho kódové označení Musashi. Spíše než číslo či jméno je ale důležitější jeho obsah. Asi nejvýraznější novou funkcí je možnost remote play na PC a nebo Macu, takže v případě, kdy z nějakého důvodu není volná televize můžete nahradit výstupní zařízení monitorem svého počítače.

Podmínkou je mít Windows 8.1 a vyšší, respektive OSX 10.10 či 10.11. K ovládání vám postačí váš DualShock 4, který USB kabelem připojíte k počítači. K dispozici bude volitelné rozlišení a framerate podle toho, jak rychlé máte internetové připojení. Maximem je ovšem 720p a 60fps. K propojení počítače s konzolí použijete Remote Play Installer, který najdete zde.

I když nemáte problémy s nedostupností televize, Musashi nabídne i další nové funkce. Kupříkladu se konečně můžete schovat před kamarády do offline módu. Tedy, vy jste stále online, ale vás účet se tváří, že momentálně není aktivní. Takže můžete v klidu hrát či sledovat video, aniž by vás někdo pořád rušil. 

Naopak podporu družení najdete v celé řadě dalších přidaných funkcí. Můžete si aktivovat upozornění na připojení kamaráda, ze základního menu konzole můžete rovnou skočit do hry ke kamarádovi. Nově půjde i plánovat herní seance, kdy prostě nastavíte event, určíte v jaké hře, počet hráčů a také můžete přidat pozvánku pro konkrétní lidi. Jakmile event začne, všichni registrovaní jsou automaticky přidaní do jedné party v dané hře. Výhodou je, že nemusíte zvát jen přátele, event jde sdílet i do nějaké skupiny, kde se mohou přihlásit i „cizí“ hráči.

zdroj: Archiv

Nejnovější články