Velký update Xbox One dorazí do pár měsíců, streamování do léta
zdroj: tisková zpráva

Velký update Xbox One dorazí do pár měsíců, streamování do léta

9. 1. 2014 16:58 | Hardware | autor: Ladislav Loukota |

Dalším, kdo se v Las Vegas na CES nechal slyšet ohledně svého hardwaru, je Microsoft. Ačkoliv tato korporace sama o sobě na CES stánek nemá, její zástupce Marc Whitten alias muž z produkce Xbox One ve městě pobývá, a rozpovídal se tak pro redaktory webu Engadget o budoucím updatu Xboxu.

Pomineme-li Whittenovo hodnocení vydání Xbox One (v zásadě: "všechno bylo dokonalé, ale vždycky je to zlepšovat"), podstatně zní jeho popis budoucích záměrů s updatem konzole o sociální prvek "the Live experience". Whitten sdělil, že řada sociálních prvků sice je uvnitř konzole skryta, zatím na ně však nedošlo.

"Dostává se nám poměrně věrohodných názorů; a to že sociální prvky jsou (v Xbox One) více skryty než v Xbox 360. (...) Jako někdo, kdo se poslední dekádu podílel na vývoji Xboxů, beru skutečně vážně tvrzení, že je náročnější dostat se do skupinové hry."

Tým pod vedením Whittena proto pracuje na nápravě, přičemž redaktoři Engadget se domnívají, že úprava dorazí spíše dříve než později. To však nemusí platit i pro slíbenou na možnost přímého streamování videí z hraní na Twitch, jež je momentálně stále v nedohlednu. Whitten však sdělil, že na E3 plánuje mluvit o něčem jiném, implementaci streamování původně slíbeného již na loňské vydání konzole, tak máme čekat nejpozději do června, zaznělo z úst Microsoftu v lednu...

Nejnovější články