Wii U nabídne otevřenou online službu, šušká se o Steamu
zdroj: tisková zpráva

Wii U nabídne otevřenou online službu, šušká se o Steamu

7. 7. 2011 16:15 | Hardware | autor: Jan Vitík |

Kdybychom hledali něco, v čem Nintendo nikdy nevynikalo, byla by to jistě integrace online služeb do svých konzolí a handheldů. Na poli kapesních zařízení se teď snaží vylepšit si reputaci prostřednictvím nedávno zprovozněného obchodu a podpory online multiplayeru na 3DS. Na poli „velkých“ konzolí se pak naskýtá příležitost s konzolí Wii U, chystanou na příští rok.

Možnost napravit nedostatky z minulosti si Nintendo evidentně uvědomuje, protože šéf americké pobočky Reggie Fils-Aime řekl v rozhovoru pro Forbes, že by jejich konzole měla nabídnout „mnohem flexibilnější systém“, než tomu bylo v minulosti. „Viděli jsme, co udělali naši konkurenti, a připustili jsme si, že musíme více podpořit online funkce,“ nechal se slyšet Reggie. A jak by toto procitnutí mělo vypadat v praxi?

Nintendo nechce jít cestou dominantních sítí, na nichž jsou často velmi přísná a složitá pravidla. Pro third-party vydavatele je pak obtížné prosadit se se svým titulem. I sám prezident Nintenda Satoru Iwata se na letošní E3 nechal slyšet, že cílem je svoboda pro vydavatele v tom, co se svojí hrou budou v online prostoru dělat.

Příliš konkrétních informací, jak by podobných met chtělo Nintendo dosáhnout, jsme se však zatím nedočkali. Musíme tedy doufat, že tato, na první pohled chvályhodná, myšlenka neskončí fiaskem a majitelé Wii U nebudou mít k dispozici jen chaotickou službu zaplněnou hromadou nekvalitního obsahu. V sousivlosti s online nabídkou Wii U se spekuluje i o integraci služby Steam, ovšem žádné oficiální vyjádření k těmto "informacím" zatím neexistuje.

Nejnovější články