Xbox One se bez Kinectu prodává v USA dvakrát lépe, na PS4 to pořád nestačí
zdroj: tisková zpráva

Xbox One se bez Kinectu prodává v USA dvakrát lépe, na PS4 to pořád nestačí

18. 7. 2014 19:30 | Hardware | autor: Eva Grillová |

Sony začala tuto generaci konzolí s PlayStation 4 tak dobře, že ji neohrozilo ani vydání Titanfall a zatím nestačí ani nabídka Xbox One bez Kinectu o 100 dolarů levněji. Microsoft se na svém webu chlubil, že v porovnání s květnem byly červnové prodeje Xbox One v USA více než dvojnásobné. Přesto to na sesazení PS4 z prvního místa nestačilo. Sony oznámila, že PlayStation 4 byla za červen opět prodávanější než Xbox One, což je statut, který Sony drží už šest měsíců.

Oficiální čísla nezveřejnily Sony, Microsoft ani NPD, která data sleduje. Aktuální situace ale ukazuje, že rozhodnutí Microsoftu nabídnou i verzi konzole bez Kinectu, bylo správné. Pokud jsou ale prodeje více než dvojnásobné a pořád to na pokoření PS4 nestačí, jak nízké asi byly předtím? Microsoft dělá správné kroky, ale ještě ho s Xbox One čeká dlouhá cesta.

Podle NPD jsou každopádně tržby z prodeje her i hardwaru v USA za letošní červen o 24 procent vyšší než ve stejném období minulého roku - v dalších měsících se přitom počítá s dalším růstem tržeb, který byl poháněn hrami z konce druhého čtvrtletí. Mezi nejprodávanější hry v US za červen patří na prvním místě Watch Dogs, na druhém Mario Kart 8 a první trojici uzavírá Minecraft, jak uvádí například Venture Beat.

Následují UFC, FIFA 14, NBA 2K14, Wolfenstein: The New Order, Call of Duty: Ghosts, Tomodachi Life a desítku uzavírá Grand Theft Auto V. Na nová čísla od NPD zareagovalo i Nintendo, které se pochlubilo o 48 % vyššími prodeji Wii U než v červnu 2013. Pěkný skok, ale z mála se roste líp, hlavně když zrovna vyšla nová Mario hra. Jenom Mario Kart 8 se totiž v červnu prodalo v USA 470 tisíc kopií a celkově už 885 tisíc kopií. Daří se i 3DSku, které se v červnu prodávalo o 55 % lépe než v květnu.

S oficiálním čísly musíme zůstat bohužel jen u Nintenda. Jak známo, NPD svá čísla nezveřejňuje. Našel se ale nějaký dobrák, který je údajně pustil na veřejnosti - jsou k vidění jak na Twitteru nebo Redditu. Podle nich se PS4 prodalo v USA za červen 269 tisíc kusů, zatímco Xbox One 197 tisíc kusů. Mějte ale na paměti že čísla nelze ověřit a berte je raději s rezervou.

Nejnovější články