Herald

Herald

Články

Vychází konverzační adventura Herald z období evropského kolonialismu

Herald je svým zaměřením originální adventura a historické drama v jednom, které 22. února vyjde na Steamu. Půjde však jen o první díl hry – Book I & II. Třetí a čtvrtá část vyjde později, nikoliv jako pokračování, ale jako placené DLC.

Adventura Herald vás v půlce února vezme do koloniálních dob

Holandský tým Wispfire po více než dvou letech vývoje vydá svou příběhovou adventuru Herald, která se odehrává na palubě titulní lodi. Zde se ocitnete v roli Devana Rensburga, stevarda, který byl vychovaný v Protektorátu (místní obdoba Velké Británie), ale pochází z kolonií, kam Herald i pluje. Základem hratelnosti pak je interakce s jednotlivými pasažéry a větvení děje na základě vašich rozhodnutí.

Představení hlavních hlavních postav cestovatelské adventury Herald

Adventura Herald, jejíž příběh stojí a padá na vašich dialogových rozhodnutích, zná své herecké obsazení. Všechny herní postavy mají své dabéry, které představuje aktuální video. Tvůrci odhalili prozatím jen tři dabéry trojice hlavních postav, ale zanedlouho bychom se měli dočkat celého obsazení. Herald vyjde v příštím roce a přinese více jak třináct plně namluvených postav, kolem kterých se bude točit úplně všechno.

Adventurní drama Herald řeší záhady jedné plavby i kolonialismus 19. století

Holandské studio Wispfire na Kickstarteru představilo svou kombinaci adventury a interaktivního románu jménem Herald. Hlavním motivem hry je evropský kolonialismus v 19. století a zkoumání jeho vlivu na obě zúčastněné strany – kolonizované i kolonizující. Vzhledem k tomu, že tvůrci mluví o důrazu na princip volby a rozhodnutí, průchod hrou zjevně nebude lineární. Navíc se zdá, že se Holanďané na celou tématiku nechtějí dívat černobílým pohledem, ale naopak se pokusí postihnout všechny stránky koloniálního světa té doby.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
14. března 2017
Recenze