Heroes of the Storm
Věková dostupnost

Heroes of the Storm

Články

Blizzard – 3 roky postupného úpadku

Chronologický přehled kontroverzí a afér

Velká změna na herním poli, Activision pouští značku Destiny a přenechává ji Bungie

Jeden z herních gigantů prochází velkými otřesy ve firemní struktuře. Změny na klíčových postech v Activision Blizzard a oslabení akcií nyní doplňuje velmi překvapivé oznámení. Activision po vzájemné dohodě pouští značku Destiny a přenechává práva na ni studiu Bungie. Jde o další důkaz toho, že v Activisionu dochází k masivní restrukturalizaci a snižování nákladů.

Heroes of the Storm dospívá, Blizzard převelel část vývojářů na nové hry

Blizzard se (opět) dostal do fáze, kdy je potřeba sebrat pár vývojářů z jednoho týmu a přeřadit je na jiné projekty. Proces, kterým si prošla téměř každá blizzardí hra, se tentokrát týká Heroes of the Storm. Vedení firmy převelelo část vývojářů z Heroes na nejmenované projekty, nicméně blizzardí MOBA tím ani zdaleka nekončí.

„Stay a while and listen“ - příští hrdina Heroes of the Storm své nepřátele uspí

Blizzardí MOBA Heroes of the Storm v pravidelných a velmi častých aktualizacích neustává ani v roce 2018, což platí jak pro vydávání nových hrdinů, tak pro úpravy téměř všech herních prvků. Čerstvě oznámeným přírůstkem je nový hrdina Deckard Cain, dobře známý všem hráčům Diabla. Je pravda, že ve třetím díle měl přeci jen méně výraznou roli, ale na jeho „Stay a while and listen“ nemůže žádný hráč dvojky zapomenout.

IEM Katovice už zdaleka není jen o esportech

Soudě podle mojí sociální bubliny, esporty průměrného českého hráče zajímají jen tehdy, když je šance, že by se v budoucnosti objevily na olympiádě, nebo když se v pražské O2 aréně náhodou koná Road to Blizzcon. Všichni ovšem víme, že tyhle bubliny lžou, zvlášť když se jedna z největších esportovních událostí roku odehrává jen kousek od našich hranic s Polskem. Katovice světový šampionát hostily minulý víkend už pošesté, a já se vydala zjistit, jestli případná návštěva stojí za to.

Blizzard nadále vidí budoucnost Heroes of the Storm v esportu

Nedá se říct, že bychom zrovna často psali o MOBA hrách. O Heroes of the Storm od Blizzardu konec konců informoval naposledy loni v červenci Adam v souvislosti s novými hrdiny, což je obvykle jediný případ, kdy stojí za to věnovat jim samostatný článek a ne jen kratičkou bleskovku. Pokud jim tedy zrovna nehrozí vypnutí serverů, jako se to před nedávnem stalo Paragonu. Mohl by snad Heroes potkat podobný osud? Odpověď jsem se dozvěděla na Intel Extreme Masters v Katovicích.

Bleskovky

  • 28. 8. 2018 - Lootboxové zákazy pokračují, v Belgii si je teď nekoupíte v Heroes of the Storm ani v Overwatchi.

  • 11. 4. 2018 - Blizzard neplánuje portovat World of Warcraft ani Heroes of the Storm na konzole.

  • 20. 7. 2017 - Blizzard v říjnu ukončí podporu Windows XP a Vista ve hrách World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone a Heroes of the Storm.

  • 3. 3. 2016 - Obrazem: Povedený cosplay na motivy hrdinky Lightning z herní série Final Fantasy a Novy z Heroes of the Storm.

  • 20. 5. 2015 - Došlo ke spuštění dvoutýdenního otevřeného betetestu Heroes of the Storm.

  • 24. 4. 2015 - Blizzard s sebou na letošní GamesCom přiveze doposud největší sbírku her - Heroes of the Storm, Hearthstone: Heroes of Warcraft, StarCraft II: Legacy of the Void, Overwatch a World of Warcraft: Warlords of Draenor.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Datum recenze:
25. června 2015
Recenze