Hob

Hob

Články

Mistři portování ze studia Panic Button připravují konzolové verze Torchlightu II a Hoba

Panic Button je studio, které se proslavilo portováním her na konzole. To jim vděčíme za DOOMa, Warframe a druhého Wolfensteina na Switchi, Subnauticu na PlayStationu 4 a Xboxu One a další velké tituly, ke kterým se letos přidají dva kousky zaniklého studia Runic Games.

Perfect World zavírá tvůrce Torchlight, ale série možná ještě není mrtvá

Pracovat pod vydavatelským gigantem Perfect World Entertainment asi nebude tak perfektní, jak by se z názvu mohlo zdát. Vydavatelství totiž během krátké doby oznámilo razantní omezení sesterského studia Motiga (Gigantic) a úplné zavření Runic Games (Torchlight, Hob). Co se týče her těchto studií, jejich příznivci nemusí zoufat, alespoň v případě Gigantic. A série Torchlight možná také není úplně mrtvá.

Hob sem, Hob tam, puzzle plošinovka od tvůrců Torchlight přiskáče na konci září

Prohlášení „Od tvůrců Torchlight I & II“ předchází nasazení velké mechanické rukavice, načež nám Runic Games servírují pohled na svět, ve kterém bych si to akční RPG představit dokázal nejen díky zvolené perspektivě. Hob je ale jiná. Zástupy nepřátel střídají roztomilí lesní květinoví duchové, zatímco systematickou likvidaci levého tlačítka myši přemýšlivá manipulace s herním prostředím.

Explorativní plošinovka Hob předvádí spoustu environmentálních puzzlů

Tvůrci Torchlight ze studia Runic Games sice nevynechali nedávný PAX, ale neobjevili se zde s tímto akčním RPG, ale úplně jinou hrou. Už je to rok, co jsme se dozvěděli o jejich novém titulu Hob, explorativní akční plošinovce s příběhem, který vám namísto postav vypráví samotné herní prostředí. To bude také plné environmentálních hádanek, kolem kterých se točí i nové video.

V akční adventuře Hob od tvůrců Torchlight musíte opravit svět plný rozbitých mechanismů

Jednou z her, které dostaly prostor k prezentaci během PlayStation Experience, byla i Hob. Vývojáři z Runic Games (Torchlight 1 a 2) tím nejen potvrdili vydání hry pro PlayStation 4, ale hlavně ukázali hru poprvé v pohybu. V první ukázce jsme totiž viděli jen část světa pro načrtnutí atmosféry, ale zatímco v následujícím videu na vás čekají záběry z hraní.

Tvůrci Torchlight se vrací s explorativní puzzle adventurou Hob

Runic Games jsou známí především díky dvěma dílům Torchlight. Jenže už je to pár let, co se na trhu objevila Torchlight II a od té doby po Runicu ani vidu, ani slechu. Teď se ale tvůrci vrací a oznamují zcela novou hru: Hob. Půjde o expolorativní adventuru pro PC a zatím blíže neurčené konzole.

Bleskovky

  • 6. 11. 2017 - Perfect World Entertainment zavřel studio Runic Games (Torchlight, Hob).

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Hodnocení čtenářů:
70/100
Datum recenze:
30. listopadu 2017
Recenze