Hyakki Castle

Hyakki Castle

Články

Jízdní řád na další týden - Star Wars, L.A. Noire a Sims

Podzimní kanonáda titulů rozhodně nekončí a v dalším týdnu. Roli asi největšího titulu tentokrát plní další velká značka v podobě Star Wars: Battlefront II. Pokud vás ale Star Wars neberou, nebojte se, o žánrovou různorodost nebude nouze ani tentokrát. Přesvědčte se sami v novém Jízdním řádu od Honzy Vondráška.

Dungeon Hyakki Castle se holedbá údajně unikátní mechanikou – rozdělením družiny

Červená Karkulka to měla snadné. Vlk převlečený za babičku? To snad ani nestojí za řeč. To samé princ Bajaja – drak sem, drak tam, s ohněm dštící ještěrkou si poradí kdejaký vyzáblý světec. Hrdinové japonských pohádek a pověstí musí těm našim trpce závidět. Hlava gejši, co poskakuje na jedné ruce, jiná hlava gejši, co je ve skutečnosti had, divné masité cosi jak vystřižené z Little Nightmares, a když už jsme u stříhání, co takhle roztomilý ptáček s nůžkami místo křídel? Krokovací dungeon Hyakki Castle je podobných bizarností plný až po střechu, takže jestli se chcete vzdělat ve znepokojivém japonském folkloru, těšte se na 15. listopad.

Dungeon Hyakki Castle je plný monster a japonského středověkého folklóru

Dalo by se říct, že Legend of Grimrock se podařilo oživit žánr klasických krokovacích dungeonů. Po ní to zkusili i další, ale nedočkali se podobného úspěchu. Možná to totiž chtělo něco úplně jiného. Něco, co nevypadá jako milionkrát ohrané fantasy. Možná je tím něčím na konci září vycházející steampunkové Vaporum ze Slovenska nebo poměrně originální Hyakki Castle z Japonska.