Into the Stars

Into the Stars

Články

RPG akce Into the Stars se pár měsíců před vydáním dočkala velkých změn v soubojích i misích

Vesmírná sci-fi akce s RPG prvky Into the Stars si v programu předběžného přístupu dlouho nepobyde. Vývojáři z Fugitive Games totiž vydali poslední velký update a plná verze hry se na pultech digitálních obchodů objeví během prvního kvartálu příštího roku. Zmíněný update navíc zásadně předělává soubojový systém i mise a posouvá tak hru blíže k plánovanému vydání.

Into the Stars doplachtí do Steam Early Access 9. července

Into the Stars představuje mírnou inspiraci FTL a obrovský pokrok v grafické stránce oproti svému vzoru. Titul poběží na Unreal Enginu 4 a veřejnost si jej bude moci vyzkoušet již 9. července. Tehdy hra dorazí na veřejnost v rámci programu předběžného přístupu na Steamu. Všichni si tak budou moci vyzkoušet, zač je toho loket velet vesmírnému korábu a jaká nebezpečí temný vesmír ukrývá.

Ve sci-fi simulaci Into the Stars si hrajete na kapitána vesmírné bárky

Rovnou na patnáct minut záběrů ze hry se můžete podívat ve videu ze sci-fi akce Into the Stars. Ta připomíná simulátor vesmírného korábu v podobné formě, jakou měl třeba vysoce návykový titul FTL, zde se ovšem jedná o poněkud modernější záležitost běžící na Unreal enginu čtvrté generace. Řízení lodi v tomto vesmírném simulátoru tak vyžaduje podstatně méně představivosti a mnohem více interaktivity. Přesvědčit se o tom už ale můžete v následujícím videu.

Fight Club #209 HD: 3+1

Přesně týden poté, co jsme vstoupili do roku 2015, jsme natočili i první letošní podcast Fight Club. Nový ročník jsme zahájili v klasické sestavě Lukáš Grygar, Martin Bach, Pavel Dobrovský a Petr Poláček, a vedle bilancování uplynulých dvanácti měsíců jsme se podívali i na pár témat, které nám přinesl uplynulý týden. Na základě příkladu The Talos Principle jsme například zavzpomínali na zajímavé způsoby boje proti pirátství, řeč došla na slibný kickstarterový projekt Into the Stars a zamysleli jsme se nad neuvěřitelnou přesyceností mobilního trhu s hrami.

Simulátor vesmírného kapitána Into the Stars připomíná o hodně hezčí FTL

S vesmírnými hrami se roztrhl pytel, což platí i pro specifický subžánr, který nakopla hlavně návyková bomba FTL – Faster Than Light. V roli (často neviditelného) kapitána v podobných hrách spravujete svou loď a bojujete o přežití v malebném, leč krutém vesmíru. A studio Fugitive Games zkouší tenhle nápad prodat ještě jednou v kickstarterovém projektu Into the Stars, který se od FTL a podobných projektů zásadně liší hned v několika bodech. Tvůrci třeba nabídnou potulování vesmírem v atraktivní grafice made by Unreal Engine 4, která nenechává události jen na vaší představivosti, nýbrž můžete pěkně z můstku vaší lodě sledovat a řídit vše podstatné.