Iratus: Lord of the Dead

Iratus: Lord of the Dead

Články

Dnes vychází taktické RPG Iratus: Lord of the Dead a rovnou oznamuje první datadisk

Temné RPGčko Iratus: Lord of the Dead si prošlo předběžným přístupem a počínaje dnešním dnem si variaci na Darkest Dungeon z pohledu zlovolného nekromanta můžete konečně zahrát načisto. Mezi early accessy na Steamu se ve chvíli vydání udrželo na prvním místě, nyní do něj přibyly dvě nová patra, nové předměty a úkoly. Spolu s nimi se můžete začít připravovat na první zářijový dodatek.

Dojmy: Iratus: Lord of the Dead není pouhá kopírka Darkest Dungeonu

„I live again!“ Pokud se vám teď vybavila úvodní hláška doprovázející ono slavnostní povstání zrovna vzkříšeného Caleba vyzbrojeného pouze vidlemi z vlastního hrobu, jste na správné adrese. Stejně jako v Blood, slavné kultovce z devadesátek zabývající se problematikou krve a krvácení, i zde hlavní postava promlouvá k hráči svým podmanivým hlasem plným arogance a škodolibosti. Vše komentující vypravěč zde spoluvytváří páteř temného dobrodružství plného šílenství a utrpení, podobně jako v Darkest Dungeon. I přesto, že se na první pohled Iratus: Lord of the Dead jeví jako jeho xeroxová kopie, nebo spíše jakýsi spin-off, není to tak úplně pravda.

Chcete Darkest Dungeon za zlou stranu? Vyšel Iratus: Lord of the Dead

Iratus: Lord of the Dead vypadá jako starý dobrý Darkest Dungeon, ale jeho tvůrcům se povedlo vytvořit ještě temnější prostředí. V tahovém RPG totiž hrajete za velmi ďábelského nekromanta, který se snaží znovu vybudovat své vlastní podsvětí plné oživlých mrtvol.

V temném RPG Iratus: Lord of the Dead si z kusů padlých nepřátel poskládáte zombie

Iratus: Lord of the Dead je další variací úspěšného roguelike RPG Darkest Dungeon. Avšak tvůrcům se nějakým zázrakem podařilo docílit ještě temnější atmosféry, a to nejen díky grafické stylizaci, ale i příběhu, ve kterém rozhodně nehrajete za kladnou postavu.

Přijde vám Darkest Dungeon málo temný? Tak se mrkněte na Iratus: Lord of the Dead

Nemůžeme se divit, že velká spousta vývojářů prahne po zkopírování úspěchu atmosférou prošpikovaného depresivního RPG Darkest Dungeon. Různé klony se objevují především na tabletech, kde mohu doporučit Dungeon Survival (iOS, Android). Ale i na velkých zařízeních se občas vyloupne napodobující vyzyvatel. Iratus: Lord of the Dead je z těch, které rozhodně stojí za pozornost.

Bleskovky

  • 1. 7. 2022 - Epic rozdává trojici her včetně variace na Darkest Dungeon a středověkého loupežení

  • 24. 6. 2022 - Berte zdarma 2 hry od Epicu a 25 her od Amazon Prime

  • 4. 1. 2022 - Vyzvedněte si na GOGu zdarma RPG tahovku Iratus: Lord of the Dead

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Hodnocení čtenářů:
60/100
Datum recenze:
12. května 2020
Recenze