Jotun

Jotun

Články

Ručně kreslená hororová skákačka Sundered vám postaví do cesty obří bossy i vlastní šílenství

Krásná vikinská rubačka Jotun z minulého roku se mladému kanadskému studiu Thunder Lotus Games velice povedla, a tak není divu, že si pro vás přichystali další ručně kreslený nášup. Tentokrát ale zapomeňte na drsné chlapíky v historicky nepřesných rohatých helmách, protože nový projekt Sundered se přesune do vod ještě výrazně temnějších, než je Severní moře. Čeká vás podivné podzemí plné příšer, které jako by vypadly z Lovecraftova šíleného univerza. Připravte se na zběsilý úprk a častou smrt.

Boj o místo ve Valhalle ve vikinské akci Jotun začne 29. září

Jestli něco zkazí odpoledne, je to jistě vlastní smrt. A co teprve vlastní nečistá smrt, která jedinci zamezí vstup do bájné Valhally. Bohužel přesně to se stalo Thoře - hlavní hrdince Jotun, shora viděné akce s vikinskou tématikou, ve které se musíte do "síně mrtvých" jednoduše prosekat, abyste dokázali, že vaše svěřenkyně je hodna hrdinské pověsti. Šanci k tomu dostanete brzy, protože Jotun vychází už 29. září, jak anoncuje nový trailer.

Vikinská bojovka Jotun představuje ohnivého obra

Už nějaký ten pátek vzniká malá, nezávislá akce Jotun. V ní se v roli mrtvé bojovnice Thory snažíte probojovat do Valhally, přičemž cesta k medovině a zpěvu vede přes řádku obrů. Na nejnovějším videu se předvádí ohnivý jotun Kaunan a jak vám z něj asi bude jasné, tahle hra se s vámi mazlit nebude. Obtížností se totiž Jotun bude blížit dobám starých plošinovek, kdy jste v náročnějších levelech občas měli tendenci překousnout kabel od ovladače či klávesnice.

Vikinský Jotun připomíná Shadow of the Colossus říznutý stylem The Banner Saga

Před pár měsíci jsme vás informovali o nezávislé bojovce Jotun, která bojuje o Kickstarteru o šanci na existenci. Projekt dopadl dobře a nyní se maličký vývojářský tým Thunder Lotus Games podělil o své poznatky z vývoje téhle půvabné hry a zároveň oznámil, že se s vydáním počítá na podzim tohoto roku. Jotun vypráví příběh Thory, bojovnice, která musí ve vikinské verzi očistce porazit pět gigantických jotunů a zasloužit si své místo ve Valhalle.

Vikinský Jotun vás vtělí do mrtvé bojovnice bojující o místo ve Valhalle

Vikinská tématika je stále oblíbená, což nyní potvrzuje další nezávislý projekt, který se zkouší uchytit na Kickstarteru – Jotun. Žánrově jde o shora viděnou bojovku, která si své bere ze Shadow of the Colossus a možná bych trochu uštěpačně dodal, že vizuální i drobet z Banner Saga. Jde o projekt jednoho člověka, Williama Dubého, který se rozhodl vykašlat na tvorbu free-to-play mobilních her a vydal se cestou svého snu, vytvoření tradičního titulu k čemuž přibral i dva kolegy – grafika a skladatele.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
5. října 2015
Recenze