Magicka

Magicka

Články

Obrovský balíček plný výborných her přispívá desítkami milionů na boj s koronavirem

V období světové karantény je štědrost naštěstí na denním pořádku. Některé hry jsou úplně zdarma, jiné dočasně k vyzkoušení a zároveň ve velké slevě. Ale nemusí to být jen jednosměrná pomoc ze strany vývojářů, kteří se snaží zabavit lidi uvězněné mezi čtyřmi stěnami. Nový Humble Bundle vám do knihovny přidá 45 her, přičemž jeho koupí podpoříte jen a pouze organizace bojující s koronavirem.

Stratégové, pozor! Obří víkendová sleva Paradoxu útočí na vaše úspory

Dávno pryč jsou doby, kdy jsem dychtivě chřestil mincemi při jakémkoli náznaku slev na Steamu, ale nejnovější víkendová nabídka mě velmi násilně vytrhla z apatie. Své zlevněné zboží totiž dává na odiv studio Paradox, mistři propracovaných strategií, a některé nabídky jsou až směšně výhodné. Co byste řekli třeba na ve švech praskající kolekci Crusader Kings II, Europa Universalis IV, Stellaris a Hearts of Iron IV za 46 eur?

Aktuálnímu Humble Bundle vládne Paradox s nabídkou strategií v čele s Crusader Kings II

Za pozornost stojí téměř každý Humble Bundle, ale ten aktuální obzvlášť. Vládne mu známý vydavatel Paradox Interactive, díky kterému si mohou přijít na své všichni milovníci historických strategií. Jedním z největších taháků aktuálního Bundlu je bez pochyby povedená strategie Crusader Kings II, včetně datadisku Sons of Abraham. Potěší také Hearts of Iron III a nebo akční War of the Roses: Kingmaker.

Tvůrci Magicky odhalili více o své sci-fi akci Helldivers

Předpředloňská fantasy RPG parodie Magicka sice nesedla úplně každému, troufám se však tvrdit, že její kooperativní hratelnost, svěží náhled na videoherní magii a plagiátorský humor byly přesto kvalitami nemalého významu. Po ještě ujetější Magicka: Vietnam se její švédští vývojáři z Arrowhead Game Studios vrhli na loni oznámenou top-down sci-fi střílečku Helldivers. Po letním mlhavém rozpisu hratelnosti o ní teď konečně přinášejí více detailů.

Indie hry za rok 2011, které nesmíte minout

Kdo v minulém roce sledoval nezávislou herní tvorbu, tomu musela nezávislá pětice v Best of 2011: Nejlepší indie (nezávislá) hra připadat jako pokus o vtip. Pochopitelně, že jsme vybírali z toho nejlepšího – zavděčit se tím všem je však nemožné. A tak jsem si řekl: „Zkusme to… zkusme se zavděčit všem, ať už jsou to nadšenci do nezávislých her nebo jen náhodní kolemjdoucí. Zrekapitulujme si celý rok 2011 a v článku vypíchněme všechny důležité indie tituly, které by naši čtenáři buď už měli znát, nebo by si je měli nově zahrát!" „Skvělej nápad, Marku,“ povídá Petr, „napíšeš to?“

V novém Magicka datadisku budete masakrovat klaďase

Jedním z několika nových titulů, které byly představeny na Paradox Interactive Convention 2012, ze kterého mimo jiné vyplynulo, že se této švédské firmě neobyčejně daří, byl i datadisk Magicka: The Other Side of the Coin. Herním stylem by měl navázat na strukturu Magicka: Vietnam, ale přijde s jednou podstatnou změnou, která ideově vychází z hravého humoru, jímž je značka proslulá: nechá vás v kůži Alucarda (pro nevšímavé, je to Dracula pozpátku) a jeho pomocníků nekromancerů likvidovat „ty hodné“. Proč byste to měli dělat?
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
14. února 2011
Recenze