Maniac Mansion

Maniac Mansion

Články

Pozdrav na rozloučenou - ohlédnutí za historií LucasArts

Vody se zavřely a herní byznys má rázem o jednu legendu méně. LucasArts, společnost která nám přinesla zlatý věk adventur i třebas jednu přelomovou střílečku, je de facto minulostí. Končí s vývojem, nadále bude hry jenom licencovat. Kapesníky jsou však již usušeny a fanoušci si přestali rvát svá rodidla. Vydejte se s námi proto na slzopudné putování po tom dobrém, ale i po tom zlém, co společnost ruku v ruce se svými legendami zažila. Pomůže nám to mimo jiné pochopit, proč byl konec LucasArts v zásadě nevyhnutelný.

Předělávka lucasovky Maniac Mansion pořád žije

Jak je to dávno… 24 let, kdy na domácí počítače IBM PC (MS-DOS), Apple II a Commodore 64 vyšla bravurní grafická adventura Maniac Mansion? Hra od Lucasfilm Games (sepsána a navržena věčně humorným Ronem Gilbertem a Garym Winnickem), která je vlastně parodií na béčkové filmy, jakých bylo tenkrát požehnaně.

Historie adventur #3: revoluce z ranče Skywalker

Pokračujeme v seriálu o historii adventur, který byl původně připraven jako přednáška pro komponovaný videoherní večer Press Start v Bio Oko. První díl pojednával o vzniku adventur a textovkách společnosti Infocom, druhý díl se zabýval prvními grafickými adventurami z produkce společnosti Sierra.

Bleskovky

  • 23. 9. 2022 - Po Monkey Islandu by se mohl vrátit i Maniac Mansion