Metal Gear Survive
Věková dostupnost

Metal Gear Survive

Články

Zítřek patří zombíkům a opevněným základnám. Vychází Metal Gear Survive

Metal Gear Survive je divná hra. Nějak se mi nedaří skloubit myšlenku klasického stealthu po vzoru Metal Gear Solid V a odrážení ohromné hordy zombíků, co se dobývají do vaší základny obehnané zdmi a obrannými věžemi. Nesedí mi plížení a snajprování zkombinované s chlápky skákajícími dvacet metrů do vzduchu a mlátícími nemrtvé do hlavy obrovitánským kladivem. Ale třeba z toho vznikne zábavný mišmaš, což se ukáže už zítra, kdy hra vychází.

Jízdní řád na další týden – Metal Gear či Age of Empires

Minulý týden se přes nás převalila cunami v podobě Kingdom Come a už je tedy čas vyhlížet další hry, protože koření musí proudit a hry musí vycházet. Ani tento týden vás nezklame, protože se vrací jak velké značky (byť v ne až tak tradičním balení), tak i debutují méně nápadné tituly, ze kterých možná značky budou. Jako každý týden pro vás Jízdní řád sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.

Podívejte se na záběry z kampaně Metal Gear Survive

Minulý měsíc jsme se dočkali prvních pořádných záběrů z příběhové kampaně připravované odbočky Metal Gear Survive, a teď tu máme další. Ty v podstatě zobrazují více téhož, akorát chybí doprovodný komentář producenta, takže se v chaoticky poskládaných záběrech musíte vyznat sami.

Singleplayer Metal Gear Survive slibuje budování základny i zombíky

Informace a videa o připravovaném spin-offu k Metal Gear Solid V: Ground Zeroes byla doteď zaměřená spíš na kooperativní akci pro čtyři hráče. To ovšem neznamená, že by v Metal Gear Survive singleplayer chyběl. Právě naopak, mělo by jít o zcela plnohodnotnou složku, ve které bude vaším hlavním úkolem přežívat v nehostinném světě s minimem jídla a prostředků, ale zato s hromadou velmi krvežíznivých zombíků. 

Konami kooperativní Metal Gear Survive odložila, ale přihodí i singleplayerovou kampaň

Kooperativní akce Metal Gear Survive, která se při oznámení vřelého přijetí zrovna nedočkala, letošní rok nestihne. Konami na E3 oznámila, že hra vyjde až v prvních měsících příštího roku. Vedle dříve oznámeného a také představeného kooperativního režimu nabídne ale i příběhovou singleplayer kampaň, která má být podle Konami řádně hutná.

Čtvrthodinka z Metal Gear Survive ukazuje phantom Pain kombinovanou se zombie survivalem

Zdá se, že mé předpoklady ohledně směřování Metal Gear Survive se naplnily… a není to nutně špatně. Hra se zařadí po bok žánrových odboček jako byly Metal Gear Acid a Metal Gear Rising: Revengenace a zkombinuje FOX Engine a základy hratelnosti z Phantom Pain se zombie survivalem, který ovšem klade hlavní důraz na kooperaci. Jak ukazuje čtvrthodinka z plnění jedné mise (protože Survive staví na systému misí, ne udržovaném sdíleném světě), v tomto žánru může přinést i něco nového.

Bleskovky

  • 5. 3. 2018 - Metal Gear Survive hrálo současně maximálně 7713 hráčů, tedy výrazně méně než předešlý Metal Gear Solid V (maximum 90952 hráčů).

  • 2. 3. 2018 - Hráči Metal Gear Survive, kteří si vytvořili avatara před 27. únorem, získají kompenzaci (v podobě 100 SV mincí a jednodenního Premium Boost passu) za porodní problémy hry.

  • 26. 2. 2018 - Spekulace: Některý z programátorů propašoval do Metal Gear Survive anagram "KJP Forever", který odkazuje na studio KoJima Production.

  • 26. 2. 2018 - Hráči Metal Gear Survive si musí za slot pro dodatečně vytvořenou postavu zaplatit 1000 SV (= 250 Kč). V příštím měsíci přibude nový typ kooperační mise a nová událost.

  • 22. 2. 2018 - Metal Gear Survive má v licenční smlouvě pro koncové uživatele uvedené upozornění, že hra není určená pro vyhledávání vztahů.

  • 19. 2. 2018 - V Metal Gear Survive můžete získat celkem 52 trofejí  - 42 bronzových, 7 stříbrných, 2 zlaté a 1 platinovou.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
2. března 2018
Recenze