Moons of Madness

Moons of Madness

Články

Chcete se bát? Moons of Madness vás chce děsit právě teď

„Zanedlouho zjistíte, proč jsou měsíce obíhající Mars pojmenované po řeckých slovech pro hrůzu (Deimos) a děs (Phobos).“ Vychází totiž horor Moons of Madness, který bere lovecraftova monstra na rudou planetu a nechá vás jim napospas.

Blíží se horor Moons of Madness neboli Lovecraft na Marsu

Z Marsu přichází tajemný signál. Vědecká organizace Orochi zjistila, odkud přesně, a potají vybudovala základnu Invictus, aby odhalila jeho pravou povahu. V Moons of Madness se stáváte staničním technikem Shanem Newehartem, který nemá bezpečnostní prověrku, díky níž by byť jen tušil o signálu, natož jeho tajemstvích. Vaším jediným úkolem je udržet stanici v chodu, dokud vás nepřiletí vystřídat další směna.

Vesmírný Lovecraft Moons of Madness ukazuje svých 12 minut

Jaký by to byl pocit, být uklízečem uvězněným na supertajné výzkumné stanici na Marsu, kde se začaly dít divné věci a není z ní úniku? Já to nevím, ale Shane Newehart, hrdina vesmírného hororu Moons of Madness, ano. Šílenství, halucinace a paranoia se tam vklíní, zato tolik potřebná pomoc nepřichází… a nepřichází…

Moons of Madness vám ukáže temnou stranu Marsu

Většina popkultury nám Mars prezentuje jako tu příjemnou, pohostinnou planetu, kterou lidstvo v nejbližších desetiletích kolonizuje a bude si tam spokojeně živořit, až Země bude už úplně neobyvatelná. V kosmickém hororu Moons of Madness se ovšem rudá planeta potká na půli cesty s Lovecraftem a jeho strašidelnými neznámy, jichž je vesmír plný.

Samota na Marsu může začít lézt pěkně na mozek. Moons of Madness nabídne lovecraftovský pohled na rudou planetu

Zdá se, že téma Mars je nevyčerpatelné. Už ani nespočítám, kolik her využívá jako prostředí rudou planetu. Ale ve většině případů se jedná o simulátory přežití nebo kolonizační strategie, takže hororová adventura v podobě Moons of Madness by si své místo najít mohla. A inspirace Lovecraftem také není na škodu.

Bleskovky

  • 10. 10. 2019 - Vesmírný horor Moons of Madness vyjde 22. října na PC, 21. ledna 2020 potom na PS4 a Xboxu One.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
29. listopadu 2019
Recenze