Mortal Kombat X
Věková dostupnost

Mortal Kombat X

Články

Geralt v Soulcaliburu aneb historie a příklady hostů v bojovkách

Představte si, že sledujete souboj korunního prince Noctise z Final Fantasy XV a drsného záporáka Negana ze série Walking Dead. Ne, nejedná se o divokou fan-fikci – tuto kuriózní situaci můžete zažít v zatím posledním, sedmém díle slavné série Tekken. Oba výše zmínění hrdinové zde vystupují jako hostující postavy (v originále „guest character“). A napříč historií počítačových her rozhodně nejsou ojedinělí.

Zaplať a táhni dál - jak fungují mikrotransakce v mainstreamových hrách

Mikrotransakce se za posledních několik let staly všudypřítomnou realitou herního průmyslu. Z multiplayerových a mobilních her se přesunuly i do vysokorozpočtových titulů, kde slouží jako další zdroj příjmů vedle tradičního jednorázového poplatku a DLC. Přes všeobecný odpor mezi hráči vydavatelé přicházejí s novými formami mikrotransakcí, které vyvolávají ještě nenávistnější reakce, nedávno třeba v případě Deus Ex: Mankind Divided. (Článek původně vyšel ve 267. čísle magazínu LEVEL)

Kompletní edice Mortal Kombat XL vyjde i na PC - přes víkend můžete zdarma hrát online betu

Nejdřív se na ně nedostalo, ale teď si mohou PC hráči Mortal Kombat X oddechnout. Kompletní edice nejnovějšího člena legendární mlátičkové rodinky, která se jmenuje Mortal Kombat XL, se totiž konečně objeví i na Steamu. Přinese s sebou krom jiného vylepšený síťový kód a nové bojovníky i skiny, které byly dosud dostupné pouze na konzolích. Navíc si můžete XL obsah vyzkoušet přes víkend (do 29. srpna) zadarmo v rámci MKXL Enhanced Online bety.

Mortal Kombat XL je definitivní edice povedené bojovky se všemi postavami a DLC

Zatím poslední Mortal Kombat X se po necelém roce od vydání dočká své definitivní edice. Tu najdete na pultech obchodů 4. března na PlayStation 4 a Xbox One pod názvem Mortal Kombat XL. Vzhledem k povaze samotného termínu "definitivní edice," nedojde na žádné zásadní změny, spíše jako na kolekci všeho, co se loňského Mortal Kombatu týká.

Podívejte se na nový díl Games TV, věnovaný sérii Mortal Kombat

Jakkoli se může zdát, že Lukáš žádá o grant od Ministerstva švihlé chůze, ve skutečnosti se v nové Games TV ohlédl za sérií Mortal Kombat. A dojde samozřejmě i na nedávno vydaný, v pořadí už desátý díl!

Nový LEVEL 252 pátrá po limitech herních světů

Prostřednictvím stánků, supermarketů, obchodů JRC/Brloh a elektronických distribucí Floowie a Publero se začalo šířit nové číslo časopisu LEVEL. Do 252. vydání jsme se snažili opět připravit co nejpestřejší a nejzajímavější čtení o hrách, hráčích a všem, co s nimi souvisí. Hned z kraje vás musíme upozornit na obsáhlé téma o historii a limitech her s otevřenými světy, velký rozhovor s jedním z nejúspěšnějších česko-slovenských vývojářů současnosti Markem Rosou a zajímavostmi nacpaný profil tvůrce Bloodborne Hidetaky Mijazakiho. V Levelu 252 toho ale najdete mnohem víc.

Bleskovky

  • 13. 11. 2023 - Mortal Kombat 1 prodal přes 3 miliony kopií

  • 5. 4. 2016 - Obrazem: Povedený cosplay na motivy bojovnice Cassie Cage z Mortal Kombat X.

  • 25. 2. 2016 - Hráči PS4 a Xbox One verze Mortal Kombat X obdrží 1. března balíček s novými skiny.

  • 22. 1. 2016 - Mortal Kombat XL ani Kombat Pack 2 na PC nedorazí.

  • 21. 1. 2016 - Obrazem: Obal ke hře Mortal Kombat XL.

  • 18. 1. 2016 - Neověřeno: Mortal Kombat X se v brzké době dočká updatu, který vylepší síťový kód multiplayerového režimu.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Hodnocení čtenářů:
80/100
Datum recenze:
21. dubna 2015
Recenze