My Time at Portia

My Time at Portia

Články

Nejlepší zimní radovánky ve hrách

Sláva už je sníh, jedem na saních...

Tvůrci My Time At Portia vydali logickou adventuru Ever Forward

Tam, kde se míchá realita s představivostí

Z Xbox Game Passu mizí víc her, než jich tam přibývá

Obsah předplatného Xbox Game Pass je zhruba stejně stabilní jako ten na Netflixu. Spousta her měsíc co měsíc přibývá, ale také jich dokonce ještě větší počet ubývá. Těžko říct, jestli už je opravdu nikdo nehraje, nebo vás jen Microsoft chce přimět k jejich trvalé koupi. Tak či tak, v Game Passu už prostě nebudou.

Simulátor pohodového života My Time at Portia opouští early access

Sandboxové RPG My Time at Portia se snaží navázat na úspěch žánru, kterému u nás ze všech nejvíc kraluje nejspíš Stardew Valley, na východě pak třeba Animal Crossing. Poklidné budování, odhalování tajemství městečka v pohádkové grafice a mnoho dalšího si na vás počíhá už příští týden, kdy se po ročním předběžném přístupu hra dočká svého vydání.

My Time at Portia - dojmy z hraní

O britských Team17 je známo, že mají nos na zajímavé herní projekty. Někdejší tvůrci sérií Worms a Alien Breed se v posledních letech proměnili v distributory, kteří do světa pouštějí vesměs jenom to, co by sami chtěli hrát. Většinou je to něco milého a docela originálního. Jako My Time at Portia od nepříliš známých, ale bezesporu talentovaných Pathea Games. Podle prvních dojmů z early accessu u nich vzniká sandboxové hřiště pro kutily v pohádkových barvách a s trochou virtuálního kamarádství. Co vypadá jako neškodná hříčka, zabaví možná na týdny i měsíce.

Bleskovky

  • 3. 7. 2019 - Službu Xbox Game Pass v červenci rozšíří Middle-Earth: Shadow of War, Dead Rising 4, Undertale, Unavowed, Blazing Chrome, My Time at Portia, Timespinner a Lego City: Undercover.

  • 20. 3. 2019 - Oddechový sandbox My Time At Portia vyjde na konzolích 16. dubna.