Nantucket

Nantucket

Články

Lov na Bílou velrybu může začít. Nantucket vplula do přeplněných vod Steamu

Kde jeden příběh končí, jiný, docela podobný, začíná. Strategická simulace lovu velryb Nantucket přímo navazuje na slavný román Moby Dick od Hermana Melvillea. Kdo tento příběh zná, tak jistě ví, že setkání s Bílou velrybou přežil jediný trosečník Izmael, a právě jeho příběh na vás již čeká na Steamu a v dalších obchodech.

Jízdní řád na další týden – boj s pěstmi, loděmi i velrybou

Jako každý týden je tu náš pravidelný Jízdní řád, který vás seznámí s hrami, které vyjdou v tomto týdnu. Herní byznys už se začíná probouzet, a tak se objevilo víc titulů na různé platformy a tak byste si mohli najít něco, co učaruje vašemu srdci. Ostatně, posuďte sami. Jízdní řád pro vás připravil a namluvil Honza Vondrášek.

Nantucket - dojmy z hraní velrybářské simulace

Zvířeti se nedá pomstít. To je jedno z hlavních poselství románu Bílá velryba spisovatele Hermana Melvilla. Zmrzačený kapitán Achab se o to pokusil, hnal se za svojí kořistí do poslední dechu a z celé posádky lovců velryb přežil střetnutí s mořským kolosem jediný námořník - Ismael. Kde končí slavný román začíná herní Nantucket, v němž se po stopách Moby Dicka pouští právě přeživší námořník. Člověk prostě nikdy nemá dost a vy se na tuto štvanici vydáte s ním v simulátoru mořeplavce a velrybáře.

Strategie Nantucket naváže na příběh románu Moby Dick už koncem ledna

O unikátním počinu Nantucket jsme se poprvé dozvěděli před více než dvěma roky. Italské studio Picaresque se tehdy rozhodlo poctít slavné knižní dílo Moby Dick hrou, která pouze nekopíruje známý příběh, ale staví na něm a dále ho rozvíjí. Tvůrci po oznámení dlouho mlčeli, aby v loňském roce vychrlili spoustu deníčků z vývoje a následně se opět odmlčeli. Vývoj se naštěstí nezastavil, o čemž svědčí nově oznámené datum vydání 18. ledna.

V Nantucket budete lovit velryby a rozvinete příběh Moby-Dicka

Během pouhého týdne proplula službou Steam Greenlight netradiční žánrová snůška s rovněž netradičním názvem Nantucket. Hráči se v ní ujmou role velrybáře, pocházejícího ze severní Ameriky, a za pomocí strategických, simulačních a RPG prvků se pokusí o úspěch na konkurencí a piráty nabitém námořním poli. Inspiraci si autoři berou ze slavného románu Moby-Dick (Bílá velryba) od Hermana Melvilla a děj samotné hry se odehrává pár let po knižní předloze, což prezentuje aktuální trailer.
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
26. ledna 2018
Recenze