Desperados -  2.část návodu
zdroj: tisková zpráva

Desperados - 2.část návodu

8. 5. 2001 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Možná čekáte na druhou část návodu na Desperados s popisem zbývajících třinácti misí ve hře, které patří k těm velmi obtížným.


Desperados - návod (2.část)

Autor: Leon
Publikováno: 8.května 2001

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Návod na prvních dvanáct misí naleznete zde a i nyní si raději pro začátek připomeneme několik základních podmínek úspěchu:

- často ukládejte hru, ušetříte si tím spoustu nervů.
- vždy si důkladně nastudujte, co máte za úkol.
- všímejte si tipů, které jsou vám nabízeny mezi misemi.
- využívejte veškerých dovedností všech č- lenů vašeho týmu.
- naučte se používat mapu - je na ní zobrazeno, kdo je nepřítel (červený), civilista (modrý), váš tým (žlutý), kde co můžete sebrat nebo použít (žlutý křížek), v nočních misích je modrou barvou vyznačeno, v kterých místech nejste vidět, je na ní i zobrazeno, kde se dá vylézt na zeď či skálu atd.
- a hlavně: buďte trpěliví, pokud se vám něco nebude dařit, zkuste to vyřešit jinak.

 13. The Walls of Fortezza
První z opravdu velmi těžkých levelů, ke kterému potřebujete především hodně trpělivosti. Před vámi je opravdu nesnadný úkol - osvobodit Sancheze z jedné z nejlepších věznic, z Fortezzy. A jak na to? V první řadě musíte zlikvidovat stráže v okolí věznice. Dole ve skalách se nachází dynamit, kterým vyhodíte bránu do věznice. Vchod do věznice je pak ale obsypán vojáky a je prakticky nemožné se tudy dostat do věznice. Cooper tedy musí vlézt na východní straně na hradby a postupně likvidovat vojáky uvnitř. Je dobré zabít tři důstojníky v modrých uniformách, kteří velí svým mužům. Vojáci bez velení jsou jen poloviční. Sanchez se nachází v cele v severozápadní části věznice. Přes zamčené dveře se k němu ale dostane jen Doc, a tak vám nezbývá než i jeho dostat dovnitř a to jde jen přes bránu. Budete se tedy muset zbavit i těchto stráží. Poté, co osvobodíte Sancheze, se všichni přesunete k západní zdi věznice, kde na vás čeká Kate s koňmi. Ta je pak přivede pod zeď a celý váš tým na ně seskáká, čímž mise končí. Jak co kde v tomto kole uděláte, je jen na vás a těžko lze stanovit jednotný postup. Tady je však několik rad - Cooper není v temných koutech věznice vůbec vidět, Doc má u sebe několik (a další najdete v levé dolní části mapy) kapslí s jedovatým plynem, v pravé horní části dvora leží bedna s dynamitem, pytel s hadem také není ve tmě vidět atd. Všechny tyto věci využívejte, zjednodušíte si tak aspoň trochu celý level.

 14. They Called Him Grizzly
Obrázek zdroj: tisková zpráva Od této doby je vaše skupina již pětičlenná, takže ani moc nepřekvapí, že v této misi si ukážeme, co všechno Sanchez umí. Celá skupinka se vrací do puebla, kde jste předtím Sancheze zajali. Pueblo je ovšem zničené a uvnitř čeká několik dalších banditů. Sanchez nejprve nastraží tequilu, na kterou se nachytají strážci, pak si nasadí velké sombrero a následně je zpacifikuje pažbou pušky. V bráně pak sebere kamen, kterým na délku omráčí muže za kulometem. Tím pak pokosí všechny muže stojící u ohně. Ze dveří pak vyběhnou muži, ale poté co spatří tu spoušť, se vrací do budovy. Pokud jsou ale uvnitř budovy pouze 3 muži (nebo méně), není to pro Sancheze problém a po vstupu dovnitř je všechny vyřídí. Tím jste splnili cíl mise a dále se jen dozvíte něco o pozadí příběhu. Ti, co vás přepadli v kaňonu, byli El Diablovi muži, kterým velel Carlos. Ten z kaňonu odjel ještě před vaším vítězstvím a nyní se nachází ve městě Sorocco, kam vzápětí zamíříte.

 15. Dance With a Devil
Zhruba uprostřed města se nachází Carlosův dům s kabaretem. Během celé mise si musíte dávat pozor na prozrazení, protože jakmile se o vás dozví Carlos, máte smůlu. První, co byste měli udělat, je opatřit nové šaty pro Kate, které jsou v zahradě vedle. V těch pak půjde inkognito přímo za Carlosem a nabídne se mu jako tanečnice do jeho klubu. Carlos ji pak vyzve, aby šla předvést své umění. Od tohoto okamžiku je cílem zbytku vaší party dostat se do Carlosovi pracovny a tam v sejfu najít nějaké informace o El Diablovi. Mise je těžká především v tom, že se nesmíte prozradit. A malá nápověda nakonec - na shluk banditů u vchodu do Carlosova domu je dobrý Docův plyn.

 16. A Fistful of Dollars
Obrázek zdroj: tisková zpráva Level se jmenuje stejně jako slavný western s Eastwoodem a volně navazuje na předchozí. Už je večer a Carlos zjistil, že mu byl vykraden sejf a po městě jsou znovu rozmístěny hlídky. Vaším cílem je tentokrát vyloupit banku, kde má Carlos uloženy peníze. Důvod je jasný - jejich ztráta uvrhne Carlose do nepřízně El Diabla. V první řadě je důležité osvobodit Kate ze spárů opilců, protože bez ní je nemožné banku vykrást. V pravé horní části města se pak nachází park s dominantní sochou uprostřed a pod ní se pak nachází tajný vchod do banky. Bránu do parku otevře Doc, pomocí Sancheze pak odsunete sochu a vlezete do kanálu. Jediné řešení, jak se zbavit vojáků uvnitř banky, je to, že Kate vejde do banky a stoupne si do střední místnosti tak, aby vojáci neviděli (sledují Kate), že do dveří přijde i Doc. Ten pak do místnosti vhodí omamný plyn a je to. Sice to zasáhne i Kate, ale tu pak jednoduše proberete. Pak již jen stačí odemknout mříž, Cooper vezme jeden a Sanchez dva pytle s penězi a všichni se musíte sejít na místě, kde jste celý level začínali. Tím mise končí a míříte do Silver Creeku.

 17. To the Last Bullet
Na cestě přespíte u přátel - Číňana a jeho dcery Miy. V noci jste překvapeni jednotkami US Marshalla Jacksona, dům hoří a vy utíkáte nouzovým východem. Číňan je zabit a jediným úkolem tvořícím tuto misi pak už je jen pomsta, což znamená zabít všechny nepřátelé na mapě. Jak to uděláte je vaše věc - řešení je opravdu spoustu. Pouze vám doporučuji hodně využívat temná zákoutí (jak ostatně v každé noční misi), kde nejste vidět.

 18. The Magnificient Six
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Přijíždíte do města Grants vlakem, ihned však zjistíte, že už na stanici na vás čeká nemilé přivítání. Kate s Miou utíkají z vlaku zadem, ostatní vystoupí na perón a jsou ihned obklíčeni. Jedinou šancí, jak se z toho dostat, je použít tzv. quick action, neboli rychlou akci. Až dosud bylo její používání výhodou, teď je to ale přímo nezbytnost. Nejdříve si musíte akci nahrát. Po stisku klávesy Q (defaultní) si naplánujete, co pak uděláte. U Coopera si tedy naplánujete střelbu na nejbližší tři muže. Ostatní nejsou tak rychlí jako on, a tak stihnout střílet jen na jednoho - proto jim naplánujte střelbu na ostatní bandity (vyjde to akorát). Pak stačí jen všechny své muže na peróně vybrat a stiskem mezerníku (defaultní klávesa pro spuštění rychlé akce) spustíte střelbu.Výsledkem je to, že všechny postřílíte. Jinak Kate má Miu v celém kole na starost a je lepší ji vůbec nevyužívat. Za úkol máte získat ve městě tři osedlané koně, na kterých pak Cooper, Sam a Sanchez odjedou do stříbrného dolu. V praxi to vypadá tak, že musíte vyčistit prakticky celé město a pozor si dávejte především na kulomety. Koní je ve městě dost, z nichž ale pouze jeden je osedlaný. Další sedlo najdete dole na dvoře s kulometem a poslední pro změnu nahoře ve dvoře se studní. Pak už můžete odjet pryč.

 19. Blood Money
Do prostředí dolu na stříbro je pak zasazena jedna z nejtěžších misí vůbec. S onou trojicí, se kterou jste opustili město, nyní stojíte před nelehkým úkolem. Kolem skal okolo jsou těžební šachty a lešení prošpikované bandity. Splnit musíte jediný úkol - vylézt s Cooperem až úplně nahoru na skálu a odtud seskočit na střechu chatrče. V ní je jistý muž, který vás nesmí objevit. Proto nemá cenu používat dynamit a i střílet musíte obezřetně. Nejen, že se nesmíte prozradit před mužem z chatrče, ale z tunelů také v případě poplachu vybíhají další bandité a zaujímají obranné pozice, přes které je pak skoro nemožné přejít. Zvláště první polovina kola je hodně těžká a budete muset zapojit veškeré mozkové buňky na to, abyste prošli. Jeden malý tip tu pro vás mám - vlevo u spodního tunelu je vozík na kolejích a pokud ho Sancheze zatlačí dovnitř, zlikviduje tím celou osádku uvnitř.

 20. Little China Girl
Obrázek zdroj: tisková zpráva V tomto levelu nám konečně ukáže své schopnosti i Mia. Ta přichází z města, aby vám oznámila, že zatímco vy jste byli v dole, Kate a Doc by ve městě zadrženi. Pak přijíždí trojice banditů a Mia chce ukázat své umění. Nejprve zapíská na píšťalku, což upoutá bandity. Jednoho pak střelí napuštěným šípem, který z něj udělá blázna a postřílí i své vlastní lidi. Mia pak musí rychlet skočit do nejbližšího sudu a počkat, až blázen spadne na zem. Po chvilce pak přijíždí čtveřice banditů. Ty nejdříve upoutá pomocí oříšků a své opičky, načež je dočasně oslepí. Pak už jen přijde Sanchez a pažbou je umlčí. Teď už nic nebrání vrátit se do města.

 21. Piggies in the Middle
Ve městě vás čeká překvapení, protože mezitím do města dorazila i kavalérie a v ulicích probíhají tvrdé boje mezi bandity a vojáky. K úspěšnému dokončení mise musíte odjet vlakem v posledním vagónu. Jenže to má několik háčků. Kromě toho, že se k vlaku musíte prostřílet, je nutné, aby nadvládu nad vlakem nakonec získali bandité. V praxi to znamená, že je zpočátku dobré střílet na obě strany a vzájemně obě strany proti sobě popouzet. U vlakové stanice však musíte pomoci banditům a v momentě, kdy už u nádraží nebudou vojáci, bandité nastoupí a vlak odjede. V tom okamžiku však již celá vaše skupina musí být ve vagónu.

 22. Showdown in Deadstone
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Vlak má konečnou, neboť most přes řeku je zničen. Bandité jdou Doca oběsit, ale ulomí se jim větev, a tak ho aspoň začnou mlátit. Váš tým vystoupí z vagónu a za úkol má osvobodit Doca a pustit se za ostatními bandity, kteří už ujeli s Kate. Obtížnost levelu spočívá především v tom, že když se vám nepodaří zlikvidovat najednou bandity okolo Doca, pak ho oni zastřelí. Cooper může u vody slézt skálu a po břehu nepozorovaně přejít do týla nepřítele. S úspěchem také můžete využít Samovy pušky na dálku a pak i Sanchezovi schopnosti přenášet i střílet z kulometu. Až osvobodíte Doca, tak shromážděte 5 osedlaných koních a po severní cestě upalujte za Kate.

 23. At the Gates of Hell
Kate je odvezena do puebla, nad kterým je vchod do jeskyně, kde se skrývá sám tajemný El Diablo. Kate se krátce po příjezdu zbaví svých strážců a schová se v pueblu. Váš tým je rozdělen na dvě skupiny - Cooper s Docem jsou na jižní straně, Sam, Sanchez a Mia na západní. Plán je na první pohled jednoduchý - spojit opět svůj tým (včetně Kate) a proniknout do jeskyně. Provedení ovšem tak jednoduché zdaleka není. Nejen, že proti vám stojí obrovské množství banditů, ale jde také o příslušníky elitní ochranky samotného El Diabla, kteří se nazývají Demonios. Pokud se vám podaří rozdrobit první řadu stráží, stává se level již celkem snadný. Ale právě ten začátek je (jako většinou všude) nejhorší. Jako vždy je na vaší intuici a důvtipu, jak to uděláte. Sami již jistě víte, že kulomet v rukou Sancheze je přímo vražedný a používejte ho co to jde. Jak jsem již řekl, po vyčištění cesty ke vchodu do jeskyně již jen shromážděte svůj tým a hurá do …

 24. Death's Overture
Obrázek zdroj: tisková zpráva … hurá do léčky. Jste omámeni, jsou vám odebrány všechny zbraně a celý váš tým (mimo Sancheze, který je u El Diabla) je ve vězení. Jedinou šancí, jak se z něj dostat, je použít oříšků a opičky Miy. Musíte pomocí nich nalákat strážce do cely a tam ho omráčit pěstí. Celu pak máte otevřenou a můžete postupovat dále. Hned před celou je pak truhla, kde si vyzvedněte své zbraně. Celkem těžký úsek vás čeká před první bránou, ale i ten se dá zvládnout. Bránu otevřete tak, že si stoupnete na kámen ve vedlejší místnosti. Hned za bránou je další oříšek spočívající v tom, že zpoza závěsů vybíhají elitní Demonios s jedem napuštěnými noži. Pak vás čeká přechod přes vodu, který si můžete zjednodušit kulometem na bližší straně. Na druhé straně v kruhové místnosti osvobodíte Sancheze a následně již jen sledujete, jak před vámi prchá El Diablo. Jediný problém nastává již jen u dalších dvou bran, které se otvírají sešlápnutím několika vnějších kamenů v ornamentu na zemi. Protože při tom přijdete o dost zdraví, je dobré spolupracovat s Docem, který vás bude léčit (lékárny jsou na ostrůvku). Nakonec Cooper vyšplhá po skále za El Diablem a čeká na vás závěr.

 25. Inferno
V úvodu se konečně dozvíte, kdo je onen tajemný El Diablo. Následuje očekávaný vzájemný souboj, který začíná soubojem revolverů. El Diablo občas využije několik léček, kterým se lze vyhnout přemístěním do několika míst mimo jejich dosah. Pak dojde i na pěsti a pak … No, nechci vám moc radit, ale nepomůže vám třeba nůž zapíchnutý v křesle?

Leon





Nejnovější články