Need for Speed: Rivals
Věková dostupnost

Need for Speed: Rivals

Články

Vzpomínkové video vypichuje hezké i hororové momenty z historie Need for Speed

Kratičké a svižné video vydala EA u příležitosti úspěšně dožitých dvaceti let série Need for Speed. Pokud máte ve hrách něco odžito nebo jste jen zvědaví, video nabízí zajímavý pohled na historii slavné značky, v jejímž rámci se doposud prodalo přes 150 milionů kusů jednotlivých her. Jen se asi bude měnit míra nostalgie, která vás při sledování videa zaplaví.

Filmové Need for Speed má zataženou ručku

Filmová adaptace herní série Need for Speed je tím nejhorším z obou světů. Auta považuje za povrchní fetiš, kašle na fyzikální zákony a servíruje postavy na zabití. Takto zostra začíná Vašek Rybář recenzi filmu Need for Speed na webu iFaster.cz, který fanouškům do aut (kluci z iFaster vám říkají petrolheadi) servíruje každý den novinky, komentáře, podcasty, testy a zajímavá videa. Recenzi Need for Speed filmu, který měl přemiéru tento týden, můžete číst buď přímo na iFaster.cz, nebo níže v článku. Pokud se tedy nebojíte... Moc sluníčkové čtení to opravdu není.

Projekce filmového Need for Speed pro čtenáře Games.cz!

Filmy podle her to mají mezi hráči těžké už jen proto, že od nich automaticky očekáváme věrnost herní předloze. Nyní se na velká plátna řítí filmová adaptace závodní série Need for Speed, která vedle her odkazuje i na filmovou ságu Rychle a zběsile, jenž si pro změnu v době svého vzniku brala hodně ze stylu NFS. Kruh se tak uzavírá a vy můžete být díky Games.cz u toho.

V Ghost Games se propouští, jejich Need for Speed hra je u ledu

Criterion Games mají smůlu, byť už vlastně přeneseně. Po tvrdém zářezu v září byly tři čtvrtiny ze zaměstnanců převedeny pod studio Ghost Games (dříve EA Gothenburg) s tím, že tým bude pracovat na značce Need for Speed tady. V lednu navíc torzo Criterionu opustili spoluzakladatelé Fiona Sperry a Alex Ward.

Best of 2013: Nejlepší závodní hra

Ustrnulý. Tak by se dal jedním slovem charakterizovat uplynulý rok z pohledu závodního žánru. Jinde to bylo o poznání veselejší, ale za virtuálním volantem to byl spíš třídní sraz po letech, při kterém si akorát všichni navzájem spočítali letokruhy. Naši semifinalisté jich mají požehnaně, protože jde ve všech případech o pokračování. Next-gen konzole sice slibovaly pár nových závodních sérií, ale třeba Driveclub byl na poslední chvíli odložen. Zbyly tak hlavně mainstreamoví oslíčci, co se otřásali kvůli zlaťákům, ale nikoliv kvůli posouvání hranic možného.

Bleskovky

  • 15. 6. 2015 - Need for Speed se bude odehrávat ve Ventura Bay (dvakrát větší než Rivals) a hratelností má připomínat Underground. Na vozech půjde pozměnit cokoliv vás napadne. Hra vyjde 3. listopadu. (+ trailer)

  • 20. 9. 2014 - 24. října vyjde Need for Speed: Rivals Complete Edition, které kromě plné hry bude obsahovat i šest doposud vydaných DLC. (+ trailer)

  • 3. 9. 2014 - Do programu EA Access přibude Need for Speed: Rivals.

  • 10. 4. 2014 - Otevřený svět hry The Crew bude větší než Los Santos (Grand Theft Auto V), Wild West (Red Dead Redemption), Colorado (Forza Horizon), Redview County (Need for Speed Rivals), tropický ostrov z Far Cry 3 a Skyrim dohromady.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
24. listopadu 2013
Recenze