Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Články

Chcete se naladit na Baldur? Humble Bundle nabízí sadu klasických RPG

Osm nejslavnějších kousků na jednom místě

Klasická izometrická RPG v čele s Baldur’s Gate míří na konzole

Byla dlouhá, krutá a nemilosrdná, ale snad se konečně chýlí ke konci. Válka mezi konzolisty a PCčkáři si vyžádala mnoho zuřivým bušením rozbitých klávesnic a vypointovanými argumenty pošramocených eg, ovšem zanedlouho se k nebi vznese šest holubic míru. Šest starosvětských RPG, která byla až doteď pevně uzamčená v nejstřeženější pokladnici PC hraní. Cvak! Zámek byl odemčen.

David Gaider, hlavní scénárista Dragon Age, odchází z Beamdogu

Lidé, co se podíleli na vzniku legend jako Baldur’s Gate II, Neverwinter Nights nebo Star Wars: The Knights of the Old Republic, si automaticky zaslouží vyleštěný piedestal v síni slávy herního průmyslu. Když k nim navíc v pozdější době přidali i sérii Dragon Age, o jejich významu nemůže být pochyb. Právě takovým velikánem je David Gaider, a co do svého zářného portfolia zařadí příště, to je otázka za všechny peníze. S okamžitou platností totiž opustil studio Beamdog.

Beamdog oživuje další slavné RPG Neverwinter Nights: Enhanced Edition

Nevyhnutelné se stává skutečností. Po předchozích vylepšených edicích her Baldur’s Gate I a II, první Icewind Dale a Planescape: Torment bylo jen otázkou času, kdy se kanadské studio Beamdog, respektive jeho vývojová odnož Overhaul Games, vrhne i na další RPG klasiku z přelomu tisíciletí. Je na čase oprášit Neverwinter Nights: Enhnanced Edition.

Bleskovky

  • 20. 9. 2023 - Embracer kuchá další studio. Propouští zaměstnance Beamdog

  • 29. 6. 2020 - Legendární Neverwinter Nights je v akci za 100 Kč

ORIGINÁL

Neverwinter Nights
9/10
Neverwinter Nights
RPG
PC
28. červen 2002