A zase ten Need for Speed: Carbon
zdroj: tisková zpráva

A zase ten Need for Speed: Carbon

29. 7. 2006 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

V poslední době žijí fanouškové série Need for Speed relativně nedávno ohlášenou hrou Need For Speed Carbon, která by se měla objevit už letos na podzim (konkrétně v listopadu - předobjednávka na TISCALI Gameshopu) ve variantách pro PC, Xbox 360, Xbox, Playstation 2, GameCube, Nintendo DS, Sony PSP, Playstation 3 a Nintendo Revolution.

My vám dnes můžeme k rozsáhlému preview a dojmům ještě poskytnout informace, které je možné vyčíst z rozhovoru uveřejněného na stránkách magazínu Shacknews. A aby toho nebylo málo, přibalili jsme k tomu ještě trio nových ukázek.

Vývojáři Need for Speed Carbon - EA Black Box - mají na mušce především dvě věci, které přímo souvisí s pouličním závodění, ale v sérii NFS se zatím nevyskytly, a které by v případě, že budou udělány dobře, mohly významně ovlivnit herní zážitek. Jedná se o závody v kaňonech, jež patří k nejnebezpečnější nezákonné zábavě, a možnost sestavení vlastní posádky, která vám pomůže vypořádat se s protivníky v boji o nadvládu nad celým městem a přilehlým okolím. Za účelem správného zachycení těchto záležitostí se tým tvůrců spojil s některými z nejextrémnějších kaňonových závodníků.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva


O závodech v kaňonech už jste se mohli dočíst. Mají dvě fáze. V té první bude hráč "pověšen" za vedoucím autem a jeho úkolem bude zůstat za ním co nejblíže to bude možné a nevylétnout přitom přes okraj srázu. Čím blíže přitom budete vozu před vámi, tím víc bodů získáte. V druhé fázi závodu to budete vy, kdo bude na pozici vedoucího, přičemž tentokrát bude vašim cílem udělat vše proto, abyste unikli svému pronásledovateli a uhájili své skóre z předešlé fáze.

Pokud jde o výše zmíněnou posádku, už jistě víte, že vám bude užitečná jak během závodů, tak i mimo ně a počet míst ve vašem týmu bude omezen. Na výběr ovšem bude z mnoha uchazečů, z nichž každý bude svým způsobem jedinečný a díky svým schopnostem přinášet specifické výhody (např. i při komunikaci s policisty). Záležet tedy bude jen na vás a vašem herním stylu a preferencích, koho přijmete. A také na respektu, který jste si stihli během závodů vydobýt. Každopádně, veškerý tento management se bude odehrávat v zázemí. Do závodu s sebou budete moci vzít vždy pouze jednoho člena, přičemž ovládat jej budete pomocí povelů zadávaných stisknutím tlačítka ovladače. V tomto ohledu se tvůrci prý snaží vyrobit co nejjednodušší a nejintuitivnější systém.

V boji o území, která budou tvořena mnoha teritorii, jež svým vlastníkům poskytnou nejrůznější odměny v podobě specifických součástek, vozů, apod., uplatníte tři typu aut - "exoty", "svalouše" a "tunery". Každá z těchto tříd bude míst své silné i slabé stránky. Abyste získali danou oblast, musíte nejdříve ovládnout většinu jejích tratí, a to poražením jejích současných majitelů. Zde se sluší dodat, že vedle závodů v kaňonech si opět budete moci užít i smyků v Drift Race, prý v ještě větší a lepší podobě, než jakou jste dříve mohli vidět. Interview jinak potvrdilo, že bude chybět Drag mód. Vývojáři údajně zvažují jeho možnosti a chtějí si ho nechat ještě rozležet v hlavách. Slibují, že se ho ale fanouškové dočkají v příštích NFS hrách. Co bohužel rozhovor nezmiňuje, resp. ponechává bez komentáře, to jsou podrobnosti o online aspektech titulu.

zdroj: SRWShacknews
korgull

Nejnovější články