Akční hry Mass Effect a Too Human (X360)
zdroj: tisková zpráva

Akční hry Mass Effect a Too Human (X360)

11. 5. 2006 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pro vás, co ještě váháte, zda si pořídit konzoli Xbox 360, tu máme další dvě možná lákadla Microsoftu.

Obě jsme vám prvně představili loni na podzim. Teď tu však máme E3 a s ní i sadu nových screenshotů v obou galeriích. První z oněch dvou her je sci-fi third-person akce/RPG Mass Effect chystaná známou vývojářskou společností BioWare. Těšit se můžete na poutavý příběh, který vás protáhne celým široký, vesmírem a nechá rozhodnout o osudu lidstva. Stanete v roli vůdce elitní taktické jednotky, jež má za úkol se vypořádat s jistou zlovolnou bytostí hrozící rozebrat galaktickou civilizaci vlákno po vláknu. Úspěch této mise je vyžadován za každou cenu a vy při ní budete nejednou v situaci vyžadující nějaké zásadní morální rozhodnutí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hlavní příběhová linie bude jinak doplněna i mnoha vedlejšími, nesouvisejícími misemi, takže si dosyta užijete i nezávislého objevování dosud neprozkoumaných planet, seznamování se s novými formami života, zajímavými surovinami, zničenými civilizacemi a důmyslnými technologiemi. Akce je v této hře založena na skupinově orientovaném taktickém bojovém systému. K dispozici budete mít široký arzenál složení ze zbraní, biotických sil, z vědy vycházející magie i technologických vymožeností. Jejich použití bude doprovázeno působivými grafickými efekty. Grafika je vůbec věc, na kterou jsou tvůrci pyšni. Postavy, s nimiž se setkáte, mají být velmi realistické co do výrazů tváří, pohybu či osobnosti. Jejich inteligenci podpoří pokročilý systém dialogů a AI. Pokud jde o postavičky, s nimiž budete hrát, ty si upravíte sami na začátku hry a kromě vzhledu nadefinujete i sadu jejich schopností, určíte třídu, čímž ovlivníte následný průběh děje. Jelikož jde o RPG, budou se vaši hrdinové stále zdokonalovat a vylepšit půjdou rovněž zbraně a vozidla. Vývojáři kromě toho předpokládají zásobit hráče dalším obsahem online přes Xbox Live.

Druhá hra se jmenuje Too Human, pochází z dílen kanadského studia Silicon Knights a má vyjít letos na Vánoce. Jedná se akční dílo z perspektivy třetí osoby, jejíž příběh je příběhem kybernetického boha Baldura, který se musí pokusit ochránit lidstvo před útokem monstrózních válečných strojů usilujících o vyhubení lidské rasy. Too Human má být ve výsledku trilogií, takže tohle bude její první díl a ten vám vedle singleplayerové kampaně bude moci nabídnout taktéž multiplayerovou kooperativní hru až pro 4 hráče přes Xbox Live nebo System Link. Základ titulu tvoří opět technologie Unreal Enginu 3.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zbraně, brnění, bojové techniky i komba si budete moci upravit dle libosti. Rozhodně to nebude jen o svalech a hrubé síle. Budete muset totiž vhodně zkombinovat zbraně pro boj zblízka i na dálku. Atmosféru akce budou dokreslovat nejen působivé vizuální efekty, ale také pečlivě vybraná orchestrální hudba.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články