Atlanťané v Age of Mythology: The Titans
zdroj: tisková zpráva

Atlanťané v Age of Mythology: The Titans

29. 6. 2003 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Ještě než se vlády ve starověkém Řecku ujali známí olympští bohové jako Zeus, Poseidon, Hádes ad., patřil zdejší trůn Titánům, jejichž vůdcem byl Kronos.

Age of Mythology: The Titans zdroj: tisková zpráva Jenže ani ten nebyl prvním vládcem světa. Stal se jím až poté, co sesadil své rodiče - Orana a Gaiu. Zařazení Titánů uctívaných bájnými Atlanťany do ságy Age of Mythology je proto vcelku pochopitelné a jasné. Single-player kampaň nadcházejícího datadisku z názvem Age of Mythology: The Titans rozšíří původní kampaň. Naváže na tu první s několikaletým odstupem a odhalí vám, co se událo poté, co Atlanťané vzešli z moře. Setkáte se v ní rovněž s některými známými tvářemi jako je Caster.

Podle pětistránkového preview, které se objevilo na GameSpotu, prý hra obsahuje mnoho nových věcí. Původní frakce byly kupříkladu kvůli Atlanťanům znovu vyváženy. Dále bude moci každá z kultur postavit jednoho unikátního titána, který sice bude hodně stát, ale zato bude velice odolný a s jeho pomocí se jeho civilizace stane téměř nezničitelná. Dokud se tedy nesetká s jiným titánem. Unikátnost těchto bytostí spočívá v jejich vzhledu - Atlanťané mají takového, který vypadá jako humanoid z kamene a lávy; Řekové vás ohromí zase obrovským tvorem se třemi psími hlavami podobným Kerberovi (strážci Podsvětí); Egypťané se budou moci pochlubit titánem s orlí hlavou a Seveřané mamutím trollem s ohromným ledovým kladivem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Ensemble Studios se při tvorbě nové kultury skutečně odvázali. Neexistují totiž žádné historické podklady, kterých by se museli nebo mohli v případě Atlanťanů držet. Vše od vzhledu jejich jednotek, po jazyk, kterým mluví, je vytvořeno naprosto od základu. A také způsob hry je z jejich pohledu jiný. Každý civilista Atlanťanů vydá za tři, a to jak co místa, které v populaci zabere, tak do ceny, za kterou je možné jej pořídit, ale také co do odvedené práce. Navíc tito dělníci nemusí odvádět suroviny do města nebo na pilu, prostě jim stačí zadat zdroj a víc si jich už nemusíte všímat. Proto také pracují rychleji.

Další výhodou této kultury je, že lze postavit farmu úplně kdekoliv. Naopak nevýhoda spočívá v již zmíněné a neustále narůstající ceně a počtu míst, které v populaci zabírají. Atlanťané také disponují trochu jiným technologickým stromem a i jednotlivé jejich jednotky se chovají tak trochu jinak. Místo klasických domů navíc staví přímo panská sídla, která rozšíří populaci ne o 10, ale rovnou o 20. K dobru lze Atlanťanům připočíst i možnost vícerého využití božských sil. Některé opravdu účinné síly můžete stále použít je jednou, ale jiné i dvakrát, třikrát nebo i čtyřikrát. Vybalancování přitom vývojáři vyřešili delšími prodlevami mezi jednotlivými vyvoláními dané síly. Chcete-li se dozvědět ještě další podrobnosti, přečtěte si výše zmíněné preview.

zdroj: GameSpot

korgull

Nejnovější články