Black Mesa žije - Half-Life remake se chlubí novými obrázky
zdroj: tisková zpráva

Black Mesa žije - Half-Life remake se chlubí novými obrázky

12. 6. 2012 16:47 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Remake Half-Life v Source enginu jménem Black Mesa není něčím neznámým. Jak by mohl, když je ve vývoji prakticky osm let a jednou už skoro vyhrál cenu za vaporware. Jenže takový remake se neudělá sám, zvláště když se jeho tvůrci museli v roce 2007 přeorientovat na modernější verzi enginu. A navíc se kluci a holky z týmu už jednou spálili, když v roce 2008 slibovali v parádním traileru vydání na 2009 a ...prostě to nevyšlo. Proto zrovna novinkami moc neplývali, soustředili se na práci a čekali na tu správnou chvíli, kdy si budou jisti, že se celý projekt někam opravdu posunuje a blíží.

Ten správný okamžik už asi nastal, protože se celý mod představil nedávno sérií nových screenshotů, na nichž určitě najdete známé tváře. Nebo alespoň tvary. Nepřátele. Na facebookových stránkách se také nyní můžete dočíst, že zprávy o projektu a vývoji budou častější. Už se těšíme na nové ukázky. Jinak, pokud nevíte, co od Black Mesy čekat, tak je to zcela nový soundtrack, nový dabing, nové scény, nové modely, nová grafika...nové vše.

Co se týče samotného Source Enginu, ten se v mezičase dočkal další verze, ale s ní už prý tvůrci nepočítají - jinak by to vážně nikdy nevyšlo. Tím pádem, abyste hru, až vyjde, mohli spustit, budete potřebovat alespoň jeden titul, který Source Engine používá. Jinak bude Black Mesa zdarma. Zda bude zdarma i soundtrack Joela Nielsena, není zatím jasné. Z dalších detailů vývoje – mapy budou větší. Některé dokonce výrazně. Třeba ta s přehradou až třicetkrát oproti původní hře.

Hratelnost bude lehce upravena, aby nepůsobila zastarale, ale asi to nebude nic, co by staromilcům trhalo žíly. Zbývá jen jedna otázka, kdy nakonec Black Mesa vyjde. Na to ale zatím neznají odpověď ani sami tvůrci. Anebo nám to alespoň nechtějí říct. Tomu se však po předchozích zkušenostech nelze divit.

Nejnovější články