Co vás čeká a nemine v prvních šesti hodinách hraní Dragon Age: Inquisition
zdroj: tisková zpráva

Co vás čeká a nemine v prvních šesti hodinách hraní Dragon Age: Inquisition

4. 11. 2014 13:30 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Do vydání Dragon Age: Inquisition zbývají dva týdny a BioWare zveřejnili spoustu obrázků ze hry, které najdete v galerii. Zmíněné dva týdny však neplatí pro předplatitele služby EA Access na Xbox One, kteří si mohou třetí Dragon Age vyzkoušet s pětidenním předstihem. Má to však jeden háček - ochutnávka vydrží jen šest hodin, což na rozmáchlé RPG není mnoho a věřím, že někteří z nás půlku času zaplácnou tvorbou postavy, protože uložená hra z EA Access se přenese i do plné verze.

BioWare proto vydali článek, ve kterém shrnují různé aktivity, které můžete během šesti úvodních hodin v Dragon Age provozovat. Pokud chcete ke hře přistoupit jako tabula rasa, vůbec článek nečtěte a rovnou se vrhněte na obrázky. BioWare se sice dušují, že v článku nespoilerují, něco málo však přeci jen prozradí.

Třeba, že na začátku dojde k výbuchu, který de facto vynutí vznik Inkvizice a z vašeho hrdiny udělá jejího vůdce, už víme. Nevěděli jsme však, že Inkvizici založíte s Cassandrou a Lelianou. Jako první lokaci asi navštívíme Hinterlands, velké území v Thedasu, kde se střetávají templáři s mágy a podle toho také vypadá. Podíváte se však i do jeskyní, kde se skrývají nejen poklady, ale též démoni a další veselé postavy. Ostatně, co by to bylo za RPG bez jeskyně hned na začátku?

Dragon Age: Inquisition zdroj: tisková zpráva

BioWare v článku rovněž zdůrazňují, že jsou obě varianty soubojového systému, tedy akční i taktická, rovnocenné. A doufám, že nekecají, protože hodlám využívat oba dva. Kvůli každé malé mrše přece nebudu zapínat tahový režim, stejně jako nechci složitější bitky s větším množstvím nepřátel řešit v časovém stresu.

Prvními společníky budou Cassandra, Varric se svou věrnou kuší Biancou a plešatý elfí mág-samouk Solas. Dostaneme se i k slibovanému stolu pro plánování války a také k trhlinám do Fade, které umí váš inkvizitor zavírat, čímž vystaví stopku příchozím démonům. Že je ve hře i crafting není zas tak šokující, ale pro některé bude příjemným zjištěním fakt, že si mohou s předstihem vyzkoušet i multiplayer (psali jsme více zde).

Dragon Age: Inquisition zdroj: tisková zpráva

Samozřejmě nás během dvou týdnů, co zbývají do vydání, čeká ještě několik trailerů, ostré spuštění Dragon Age Keep i s fungujícím textovým dobrodružstvím The Last Court a nejspíše spousta uniklých záběrů z hraní a rad, jak si co nejlépe vytvořit svého inkvizitora a partu. Hlavně aby už bylo osmnáctého, kdy hra vychází na PC, Xbox One, PS4, PS3 a X360.

Nejnovější články